Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020

Βέτο Τραμπ στον αμυντικό προϋπολογισμό - Περιλαμβάνει τις κυρώσεις κατά Τουρκίας

Στην χρήση του δικαιώματος βέτο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021 προχώρησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Βασική ένσταση του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου είναι τα εδάφια για τον περιορισμό απόσυρσης στρατευμάτων τόσο από το Αφγανιστάν όσο και από την Ευρώπη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του και δεν κάμφηκαν οι αντιρρήσεις του παρά το γεγονός ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός ύψους 740 δις δολαρίων πέρασε με διακομματική πλειοψηφία , ως είθισται.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι άμεσες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, χωρίς ωστόσο οι ενστάσεις του να βρίσκονται στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναπέμεπει το νομοσχέδιο. Αυτό που ακολουθεί είναι μία νέα ψηφοφορία στα δύο σώματα του Κογκρέσου. Αν επιτευχθεί πλειοψηφία δύο τρίτων σε κάθε μία από τις ψηφοφορίες σε Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία τότε το πρεδρικό βέτο παρακάμπτεται.

Αν δεν ξεπεραστεί ο σκόπελος θα είναι πρώτη φορά εδώ και έξι δεκαετίες που αμυντικός προϋπολογισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχει κυρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.