Ζήσε Μάρτη μου...να δεις κυρώσεις

Ένα δημοσίευμα του Reuters πριν από λίγο αποκαλύπτει ότι υπάρχει έντονη σκέψη να εξαπατηθεί για ακόμα μια φορά η Ελλάδα και η Κύπρος και οι «σοβαρές κυρώσεις» κατά της Τουρκίας να δρομολογηθούν για τον Μάρτιο!

Διαβάστε απόσπασμα από το σχετικό άρθρο του Reuters 


"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα άτομα και τουρκικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη γεώτρηση σε αμφισβητούμενα ύδατα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης που προετοιμάστηκε για να συμφωνήσουν οι ηγέτες της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής την Πέμπτη. 

Το σχέδιο δήλωσης επιδίωξε επίσης να καθυστερήσει τις κυρώσεις, αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell θα πρέπει να προετοιμάσουν «επιλογές για το πώς θα προχωρήσουν» για την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Μάρτιο. «Η ΕΕ θα επιδιώξει να συντονίσει αυτά τα θέματα με τις ΗΠΑ», ανέφερε το προσχέδιο, κάτι που οι διπλωμάτες είπαν ότι αναγνωρίζει τις ελπίδες για στενότερους δεσμούς εξωτερικής πολιτικής με την Ουάσινγκτον, όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο. Οι διαπραγματεύσεις για τη δήλωση δύο σελίδων συνεχίζονται και η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες κατηγορούν την Τουρκία για γεώτρηση υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα τους, πιστεύουν ότι οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές."

Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει άρδην την συμπεριφορά της στην ερχόμενη σύνοδο, να βάλει βέτο σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση, και να απαιτήσει την εφαρμογή ξεκάθαρων και σκληρών κυρώσεων κατά της Τουρκίας προκειμένου να άρει το βέτο για όλες τις αποφάσεις της ευρωπαΐκής ένωσης.

Σχόλια