Ρώσοι χάκερς είχαν διεισδύσει στην "καρδιά" της κυβέρνησης της Αμερικής!!

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με άρθρο του "Economist", προειδοποίησε ότι «μία από τις κύριες στρατηγικές προκλήσεις της εποχής μας είναι ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεσης στην ψηφιακή σφαίρα». Πρότεινε δε μια λύση. 

«Σε μια αμοιβαία αποδεκτή μορφή» είπε, η Ρωσία και η Αμερική θα μπορούσαν «να ανταλλάσσουν εγγυήσεις για μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών διαδικασιών, της χρήσης συστημάτων Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών και μεθόδων υψηλής τεχνολογίας» - με άλλα λόγια, μια εκεχειρία στον κυβερνοχώρο . 

Όμως όταν έκανε αυτές τις προτάσεις, μια ομάδα Ρώσων χάκερ ήταν προφανώς βαθιά μέσα σε μερικά από τα πιο ευαίσθητα δίκτυα της Αμερικής. 

Η ομάδα, γνωστή ως APT29 ή πιο προκλητικά ως Cozy Bear, η οποία πιστεύεται ότι είναι μέρος του SVR, της ξένης υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, αναφέρεται από διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι διείσδυσε, μεταξύ άλλων, στα Υπουργεία Οικονομικών, Εμπορίου και Εσωτερικής Ασφάλειας της Αμερικής....

Αυτό είχε σαν συνέπεια να μπορούν να διαβάζουν εσωτερικά email κατά βούληση. Ένας πρώην αξιωματούχος ασφάλειας στον κυβερνοχώρο λέει ότι η εισβολή αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες που έχει δει ποτέ. 

Πιστεύεται ότι είναι το τελευταίο μέτωπο σε μια ευρύτερη ρωσική εκστρατεία. Τον Οκτώβριο, η Αμερική και η Βρετανία κατηγόρησαν μια διαφορετική ρωσική ομάδα HacKING για παρόμοιες ενέργειες...

"Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη για αυτές τις αναφορές και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ταυτοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πιθανά θέματα συνδέονται με αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Ούλιοτ.

Σχόλια