«Κλειδωμένους» μέχρι την Άνοιξη μας θέλει ο Νίκος Σύψας !!

«Κλειδωμένους» μέχρι την Άνοιξη μας θέλει ο γνωστός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, καθώς όπως υποστηρίζει μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό.

«Η πίεση στο σύστημα υγείας θα δείξει πώς θα ανοίξουμε. «Κλειδί» το 70% στην κάλυψη των ΜΕΘ», ανέφερε το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε πως η στιγμή που θα ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ θα αργήσει λίγο. «Η διασκέδαση δυστυχώς είναι υπερμεταδότης του ιού» επεσήμανε.

Προειδοποίησε δε, πως όταν ανοίξει η κοινωνία, όσο ανοίξει, την ίδια μέρα θα αρχίσει ξανά η μετάδοση του ιού και η διασπορά του και μετά από δύο εβδομάδες θα δούμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

«Όσο και να θέλουμε υπάρχουν σκληρά νούμερα και κάποιες αντικειμενικές αλήθειες που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε», είπε αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και οι ΜΕΘ από ασθενείς με κορωνοϊο. «Δεν έχουμε διαστροφή να κλείσουμε τα πάντα, προσπαθούμε να περισώσουμε ανθρώπινες ζωές», είπε με έμφαση.

Αναφέρθηκε εξάλλου στους λόγους για τους οποίους δεν βλέπουμε να πέφτουν τα κρούσματα: Στη μεγάλη διασπορά που έγινε από τον Οκτώβριο, στο γεγονός ότι το «lockdown» που κάνουμε δεν είναι πολύ βαρύ αλλά light και στον καιρό που ψυχραίνει και τα παράθυρα κλείνουν. «Μπήκαμε στα σπίτια μας με τον κορωνοϊό στο δεύτερο κύμα, κουβαλώντας τον ιό και διασπείροντας τον στις οικογένειές μας», τονίζει ο κ. Σύψας.

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα, πως το « μόνο μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό μέχρι την Άνοιξη είναι το lockdown, το οποίο είναι αποτελεσματικό όταν είναι πολύ ισχυρό. Από την άλλη πλευρά ο κόσμος έχει κουραστεί κι αγανακτήσει, συνεπώς δεν θα πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα αλλά να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν. Οι πολίτες θα πρέπει να πουν «όχι» στην κατάχρηση των sms και στις συγκεντρώσεις στα σπίτια».

 

Σχόλια