Σόρος : Δυστυχώς η Μέρκελ υποχώρησε σε εκβιασμούς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας


Απόσπασμα άρθρου του George Sorros... 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάστηκε υπό τεράστια πίεση για να αποτρέψει βέτο του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-27 και του ταμείου ανάκαμψης COVID-19. 

Αλλά ο συμβιβασμός που πέτυχε με την Ουγγαρία και την Πολωνία είναι ο χειρότερος από όλους...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή, ωστόσο η ηγεσία της ΕΕ ανταποκρίνεται με έναν συμβιβασμό που φαίνεται να αντικατοπτρίζει την πεποίθηση ότι η απειλή μπορεί απλώς να εξαλειφθεί. 

Το κλεπτοκρατικό καθεστώς του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν στην Ουγγαρία και, σε μικρότερο βαθμό, η φιλελεύθερη κυβέρνηση Νόμου και Δικαιοσύνης (Π.Σ.) στην Πολωνία, αμφισβητούν απερίφραστα τις αξίες στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιμετωπίζοντας την πρόκλησή τους ως νόμιμη πολιτική στάση που αξίζει αναγνώρισης και συμβιβαστική λύση θα προσθέσει - μαζικά - μόνο τους κινδύνους που αντιμετωπίζει τώρα η ΕΕ. 

Η απειλή για τορπίλη των οικονομικών της ΕΕ με βέτο του προϋπολογισμού της ήταν ένα απελπισμένο στοίχημα από την πλευράς του Ορμπάν. Αλλά ήταν μια μπλόφα που θα έπρεπε να είχε ανακληθεί. Δυστυχώς, η Μέρκελ έχει, όπως φαίνεται, υποχωρήσει σε εκβιασμούς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Όπως γράφω, είναι σαφές ότι η Μέρκελ μεσολάβησε για συμβιβασμό με τον Ορμπάν και τον de facto αρχηγό της Πολωνίας, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Jarosław Kaczyński. Η συμφωνία που έκανε η Γερμανία με τα δύο αδίστακτα κράτη μέλη της ΕΕ, ωστόσο, αποτελεί τη χειρότερη σε όλους τους πιθανούς κόσμους.

Σχόλια