Επίδομα παιδιού: Εκτάκτως την 31η Δεκεμβρίου η καταβολή της τελευταίας δόσης

Στόχος να μπορέσουν οι οικογένειες να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά

Εκτάκτως την 31η Δεκεμβρίου 2020, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού.  

Αυτό αποφάσισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα, τα οποία αφορούν στο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, θα δοθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά.

Συνολικά, το έτος 2020, το εν λόγω επίδομα έλαβαν περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά, με τη συνολική ετήσια δαπάνη να αναμένεται να φτάσει το 1.040.000.000 ευρώ! Το επίδομα χορηγείται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.

Σχόλια