Κορονοϊός : Ανακοινώσεις για τα μέτρα στις 13.30 από τον Πέτσα

Ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη 1.30 μ.μ., στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπως έκανε γνωστό το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Πέτσας αναμένεται να ανακοινώσει ίσως το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και το ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση ενώ σίγουρο είναι, όπως όλα δείχνουν ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό εντός των εορτών.

«Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρωί της Δευτέρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο σχετικά με το τι δεν θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Από σήμερα και μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021, και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ θα λειτουργούν τα 110 καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2».

Παράλληλα από σήμερα, επιτρέπεται να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και τα σούπερ μάρκετ ενώ στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά, μέσα τις γιορτές.

 

Σχόλια