Γκίκας Μαγιορκίνης (13/10/2020) : Υπάρχουν δυο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά τεστ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2020 

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ EΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΚΙΚΑ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗ

Διαβάστε το πιο κάτω ιδιαίτερα αποκαλυπτικό απόσπασμα από την συνέντευξη

Γ. ΣΑΚΚΑΣ: Ευχαριστώ. Μου προκλήθηκαν διάφορες απορίες. Ελπίζω να μην σας ταλαιπωρήσω πολύ. Πρώτον, είπε ο κύριος Μαγιορκίνης δύο πράγματα τα οποία θα ήθελα να διευκρινιστούν. Το ένα είναι ότι δεν δηλώνονται τα τεστ από τα ιδιωτικά; Νομίζω άκουσα κάτι τέτοιο. 

ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Όχι, αυτό. Υπάρχει ένας αριθμός που ανέφερα, είναι αυτά που δηλώνουν συστηματικά. Τα δηλώνουν τα τεστ τα ιδιωτικά, τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία, έτσι; 

Γ. ΣΑΚΚΑΣ: Διακρίνουμε δηλαδή μία επιφύλαξη σε αυτό που διαπιστώνουμε; 

ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Όχι για τα κρούσματα, για τα αρνητικά. Πόσα τεστ τρέχουνε. Υπάρχει μία υποψία, όπως λέτε και εσείς. Εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που σας είπα είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, αν το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα.

..... 


 ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: Διόρθωση. Επειδή μίλησα τώρα με τον κύριο Αρκουμανέα, 19.500 τεστ ήταν εχθές τα οποία συμπεριλαμβάνουν και τα ιδιωτικά. Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού. 19.500 ήταν εχθές.

Σχόλια