Ας κάνουμε επιτέλους πράξη το..."Κερδίζεις όταν διεκδικείς"

Του Μπάμπη Παπασπύρου

Δεν διεκδικούμε τίποτα...

Ένα σύνθημα ένα "μότο" που τείνει να εμπεδωθεί και

να περάσει στο υποσυνείδητο των Ελλήνων (όχι όλων όπως θέλουμε να πιστεύουμε).

Το σύνθημα «Δεν διεκδικούμε τίποτα» μας έχει φέρει κατά κύριο λόγο σε αυτή την κατάσταση. Σκεφτείτε πως τελικά είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Όλες σχεδόν οι άλλες έχουν θεσπίσει χωρικά ύδατα από 12 μίλια. 

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια...Πως έχουμε έχουμε τις μικρότερες θαλάσσιες ζώνες στον κόσμο. Έχουμε εδώ και 50 χρόνια αποδεχτεί στην ουσία, να πετάνε τουρκικά αεροσκάφη πάνω από εδάφη της χώρας μας και αυτό έχει παγιωθεί

Αυτό που συμβαίνει στην πράξη και δημιουργεί τάση και αν δεν αλλάξουμε μυαλά και τακτική παγιώνεται,  είναι η αποχή από την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...Δικαιώματα που υποστηρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των θαλασσών που έχουμε υπογράψει.

Η στρατηγική επιλογή αυτή δεν επέφερε κανένα μα κανένα θετικό αποτέλεσμα, για τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας. Νέα διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική είναι αυτό που λείπει και πρέπει να γίνει "χθες"...

Στρατηγική που να εξαλείφει την αποχή και ατολμία προάσπισης των δικαιωμάτων μας. Στρατηγική με διεκδικήσεις, που να υπερνικά τον φόβο των απειλών...

Χρειαζόμαστε μία νέα στρατηγική που θα "πονάει" την τουρκία...που θα δείχνει στους "συμμάχους & φίλους", πως η Ελλάδα άλλαξε, η Ελλάδα διεκδικεί και χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της πολιτικής φαρέτρας, οπλισμένα με βέλη που τρυπάνε, με πραγματικές σφαίρες και όχι άσφαιρες βολές και φωτοβολίδες.

Χρειάζεται να εφαρμόσουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική που θα συνεπάγεται κόστος για την τουρκία και αυτό πρέπει να γίνει πράξη σε όλα τα φόρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Σ.Α κλπ) και σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, στρατιωτικά και διπλωματικά...

Όσο η τουρκία και οι εταίροι μας θεωρούν δεδομένους και προβλέψιμους ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να κερδίσουμε ποτέ τίποτα...Αντίθετα υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε με οδυνηρούς συμβιβασμούς κάτω από πίεση και φόβο... 

Κερδίζεις όταν διεκδικείς.-

Σχόλια

  1. Έτσι είναι κύριε Παπασπύρου. Οι εθνοπροδότες κυβερνώντες μας λέγοντας "δεν διεκδικούμε τίποτα", δεν κατοχυρώνουν ούτε τα αυτονόητα.
    Η ανακήρυξη των 12νμ δεν είναι όμως "διεκδίκηση".
    Ούτε η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι "διεκδίκηση"...
    Η ανακήρυξη ΑΟΖ που γίνεται μονομερώς, η οριοθέτηση θέλει δύο (σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο)...

    Αυτά τα δύο που δεν κάνουμε τόσα χρόνια, είναι η απόδειξη ότι ανέκαθεν μας κυβερνάνε προδότες, εθνοπροδότες.
    Και δεν βρίζω, την αλήθεια γράφω.
    Εθνοπροδότες, το οποίο εμπίπτει στην εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας...

    Σχετικά με την ΑΟΖ, όταν η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου οριοθέτησε τη δική της ΑΟΖ, μας παρακαλούσε να οριοθετήσουμε μαζί και εμείς τη δική μας.
    Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες…
    Στην Ελλάδα τον ...ανακάλυψε ο ΓΑΠ, όταν μας έβαλε στα μνημόνια.
    Ότι και να μας λένε λοιπόν δήθεν τάχα οι κυβερνώντες μας, απλώς είναι προδότες, είναι πουλημένοι στον ξένο παράγοντα, στους διεθνής τοκογλύφους, μιζαρισμένοι και προσκυνημένοι (στο χρήμα όμως πλέον).
    «Φωτιά και τσεκούρι» λοιπόν.

    Και θα προσθέσω ότι το δικό μας πετρέλαιο, το πετρέλαιο που μόνοι μας θα εξορύξουμε, από τη δική μας ΑΟΖ, δεν μπορεί να έχει μίζες.
    Και δεν ...κατηγορώ, απλά λέω τι ισχύει.
    Εξάλλου είναι νγνωστό ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τα αγοράζουμε πιο ακριβά από ότι τα αγοράζουν άλλες, ακόμα και πιο μικρές, χώρες. Μέχρι και η ομόδοξη Ρωσία μας τα πουλάει ακριβότερα…

    Και αφού ανέφερα ...μίζες, θα πω ότι δεν είναι δικές μου κατηγορίες αλλά ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
    Όπως ...φημολογείται ότι κάνουν και όλες οι άλλες γερμανικές εταιρίες. Αφού πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε όλες τις άλλες δυτικές χώρες.
    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

    Που σημαίνει ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τους φανερώσουν οι Γερμανοί με ...τη γίδα στην πλάτη.
    Και δεν αναφέρομαι στις ...δεκάδες λίστες Λαγκάρντ, τις οποίες ...ξεχνάνε στα συρτάρια τους, αλλά στις μίζες εκ Γερμανίας μιας και όπως ανέφερα "αγοράζουμε" όλα τα γερμανικά εμπορεύματα κατά 25% πιο ακριβά από ότι αγοράζουν ακριβώς τα ίδια όλοι οι άλλοι πολιτισμένοι λαοί.

    Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα ...αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter; 15 χρόνια πέρασαν.
    Και για όσους δεν το γνωρίζουν, η Siemens πήγε τον Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens.
    Μόλις όμως αυτός πήγε να μπλέξει τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για τις μίζες στην Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.
    Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δε θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν;
    Εάν αυτός έλεγε ψέμματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.