Σύριος μισθοφόρος ομολόγησε πως τον μετέφεραν από τουρκία για να πολεμήσει στο Αρτσάχ (βίντεο)

Η Τουρκία μεταφέρει τρομοκρατικές ομάδες από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν ενάντια στο Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ) με αεροσκάφη μέσω πολιτικών αεροδρομίων, δήλωσε ο Αρχηγός του Τμήματος Επιτροπής Ερευνών της Αρμενίας, Rafael Vardanyan, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες από την ανάκριση του Mihirab Muhammad Al Shayir, σύριου μισθοφόρου τρομοκράτη που στάλθηκε στο Αζερμπαϊτζάν να πολεμήσει εναντίον του Artsakh. 

Ο Vardanyan είπε ότι ο Mihirab Muhammad Al Shayir, πληρώθηκε για συμμετοχή στις εχθροπραξίες από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και η ομάδα μισθοφόρων που στάλθηκε μαζί του, έχουν περάσει τα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας χωρίς κανένα έγγραφο. 

«Η είσοδός τους δεν εμποδίστηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τα συνοριακά στρατεύματα ή την αστυνομία. Επιπλέον, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία βοήθησαν την είσοδό τους από τη Συρία στην Τουρκία », είπε. Κατά τη διέλευση των συνόρων, αυτοί οι μισθοφόροι δεν είχαν κανένα έγγραφο. «Μεταφέρθηκαν σε πολιτικό αερολιμένα της Τουρκίας, στη συνέχεια σε άλλο πολιτικό αεροδρόμιο μέσω αεροσκάφους με τουρκική σημαία και στη συνέχεια έφτασαν στο Αζερμπαϊτζάν μέσω αεροσκάφους με τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν. Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε μέσω πολιτικών αεροδρομίων και αεροπλάνων », είπε. Σε αυτούς τους μισθοφόρους παρέχονται εκ των προτέρων πολιτικά ρούχα, δεν έχουν έγγραφα ταυτότητας, κινητό τηλέφωνο ή οποιοδήποτε άλλο. Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία και την υποστήριξη  των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας της Τουρκίας. «Η χρηματοδότηση και ο οπλισμός αυτών των τρομοκρατικών ομάδων πραγματοποιούνται από την τουρκική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία. Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως αυτόν τον πόλεμο που έχει εξαπολυθεί από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Artsakh », δήλωσε ο Βαρντανιάν. 

Ο τουρκικός στρατός ηγείται ολόκληρου του πυροβολικού, των UAV και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η όλη επιχείρηση διοικείται από τούρκους ανώτερους στρατιωτικούς και στρατιώτες, πρόσθεσε.


 

Σχόλια