Αγοραστός: «Αφήσατε τη Θεσσαλία αθωράκιστη απέναντι στον κορονοϊό»

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δημόσια παρέμβαση της LarissaPress, η οποία έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του, κατηγορώντας τον ευθέως πως έχει αφήσει με δική του υπαιτιότητα τη Θεσσαλία απροστάτευτη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6 τόνισε χαρακτηριστικά:

«Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.

Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ.

Ευθύνες για όλα αυτά έχουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων προφανώς, και όταν είπα να κάνουμε με όλους μια συνάντηση πήρα την απάντηση από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ ότι αυτό είναι δική του δουλειά.

Αν η Περιφέρεια είχε στη δική της ευθύνη τα Νοσοκομεία θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, θα είχε μια σταθερή διοίκηση και θα απολογούνταν στον κόσμο και όχι σε αυτόν που τον διόρισε».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον οι απαντήσεις του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ενώ αρκετοί από χθες το βράδυ θεωρούσαν βέβαιη την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Λ.Π.

larissapress.gr


Σχόλια