Απαράδεκτη πρόκληση - Το τουρκικό ναυτικό σταμάτησε νηοψία γερμανικής φρεγάτας σε εμπορικό πλοίο της τουρκίας


Η Τουρκία εμπόδισε τις γερμανικές δυνάμεις που ανήκουν σε στρατιωτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «IRINI»να ολοκληρώσουν τον έλεγχο ενός τουρκικού φορτηγού πλοίου που ήταν ύποπτο για μεταφορά όπλων στη Λιβύη...

Προσωπικό από τη φρεγάτα "Αμβούργο" επιβιβάστηκε στο Τουρκικό  φορτηγό, "Rosaline A", ωστόσο εγκατέλειψαν το πλοίο και τους ελέγχους, αφού η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή της ΕΕ, δήλωσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας. 

Η φρεγάτα επιχειρούσε στη Μεσόγειο ως μέρος της αποστολής "IRINI" της ΕΕ, η οποία στοχεύει να σταματήσει την μεταφορά όπλων στις αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη. «Μέχρι τη στιγμή που οι στρατιώτες έφυγαν από το πλοίο, δεν είχαν ανακαλύψει κάτι ύποπτο», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.  Οι τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι το Rosalina-A μετέφερε πολλές προμήθειες σε γεύματα και χρώματα και ότι το προσωπικό που εκτέλεσε ελέγχους στο πλοίο είχε παραβιάσει την νομοθεσία επειδή δεν είχε άδεια από την Τουρκία. 

Επιβεβαιώνοντας την πληροφορία στο περιοδικό Der Spiegel, ο γερμανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το η φρεγάτα "Αμβούργο" είχε σταματήσει για έλεγχο το Rosaline A περίπου 200 χλμ. (125 μίλια) βόρεια της Βεγγάζης την Κυριακή το βράδυ. Δήλωσε ότι η Γερμανική φρεγάτα είχε υιοθετήσει την προβλεπόμενη διαδικασία...... «Όλες οι διαδικασίες είχαν εγκριθεί αρμοδίως», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. Το τουρκικό εμπορικό πλοίο έφυγε από το λιμάνι του Gemlik κοντά στην Προύσα την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια