Πως, μέχρι πότε θα γίνονται αιτήσεις και πότε θα πληρωθούν τα 800 ευρώ

Για την αποζημίωση ειδικού σκοπού του Νοεμβρίου μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ανακοίνωσε τις ημερομηνίες πληρωμής και διευκρίνισε πως η ημερήσια αποζημίωση ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.

Οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • 1η κατηγορία – κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά ακολουθεί η αίτηση των εργαζομένων. Πληρωμές από 27/11 έως  3/12
  • 2η κατηγορία – πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12. Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Αυτοί που θα είναι σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο (όσο ήταν και τον Οκτώβριο δηλαδή) θα λάβουν 800 ευρώ έναντι 534 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Για τους ανέργους ο κ.Βρούτσης ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται καμία αίτηση και πως θα γίνεται η πληρωμή στο Iban τους ενώ επεσήμανε πως «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί 2».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων για τα αναδρομικά.


Σχόλια