Αρτσάχ, όπως Κύπρος ’74...

Ο Μιχάλης Γιωργάλας είναι Κύπριος βουλευτής, με καταγωγή από την (κατεχόμενη) Αμμόχωστο. Πατριώτης, δημοκρατικός και μαχητής...

Χθες, ο Μιχάλης Γιωργάλας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Οταν, πριν δύο χρόνια, βρέθηκα με την Ελένη (Θεοχάρους) στο στρατιωτικό κοιμητήριο στην Στεπάνακερτ στο Αρτσάχ, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι νεκροί Αρμένιοι μαχητές του απελευθερωτικού πολέμου του 1992 ήταν νέοι, αγόρια και κορίτσια.

Ψες, η Αρμενία σύρθηκε, συνθηκολόγησε κι αναγνώρισε τη στρατιωτική επικράτηση του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, και παραχώρησε εδάφη του Αρτσάχ στους Αζέρους, μεταξύ αυτών και την ιστορική πόλη Σούσι.

Πέραν των δύο μηνών, η Τουρκία και οι Αζέροι πραγματοποίησαν μια εγκληματική εισβολή στο Αρτσάχ, που εξελίχθηκε σε μια απέραντη ανθρώπινη και πολιτισμική καταστροφή. Εδώ και δύο μήνες, ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., οι μεγάλες δυνάμεις παρακολουθούσαν και αρνούνταν να επέμβουν, να σταματήσουν την αιματοχυσία των Αρμενίων του Αρτσάχ.

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς εδώ στην Κύπρο, που περιμένουμε και εκλιπαρούμε οι ξένοι να κάνουν τη δική μας δουλειά και να προστατεύσουν τη δική μας πατρίδα. Είναι ώρα να ξυπνήσουμε. Οι κραυγές απόγνωσης των νεκρών και των προσφύγων του Αρτσάχ ηχούν εφιαλτικά στα αυτιά μας.

Γονατίζω και καταθέτω ξανά εκείνο το κόκκινο γαρύφαλλο του 2018, και το αποθέτω στους νιόσκαφτους τάφους των ηρώων, πεσόντων και θυμάτων της πρόσφατης εγκληματικής εισβολής των Αζέρων στο Αρτσάχ».

Φυσικά, δεν μπορούμε να αναλύσουμε σε αυτή τη στήλη τι έφταιξε και πώς η Αρμενία, από την περιφανή νίκη επί των Αζέρων, έφθασε στην ήττα και τη συνθηκολόγηση, με παράλληλη απώλεια εδαφών.

Ισως φταίει η εμπιστοσύνη που έδειξε η αρμενική ηγεσία στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, ίσως ευθύνες να βαρύνουν και τη Ρωσία, η οποία λησμόνησε τις συμφωνίες με τους Αρμενίους και έδειξε ότι οι αγωγοί κάνουν τις χώρες και τους ηγέτες «ανάγωγους».

Το βέβαιο είναι, όπως λέει ο Μιχάλης Γιωργάλας, ότι «είναι ώρα να ξυπνήσουμε και όχι να περιμένουμε και να εκλιπαρούμε να κάνουν οι ξένοι τη δική μας δουλειά και να προστατεύσουν τη δική μας πατρίδα».

Ας το καταλάβουμε πολύ καλά και ας είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον πολεμοχαρή και αιμοδιψή γείτονά μας.

Δεν είναι τα τουρκικα drones που νίκησαν τους Αρμενίους. Είναι -άποψή μας- η αφελής πολιτική τής -χωρίς μέτρο- φιλοδυτικής κυβέρνησης της χώρας τους, η οποία στα δύσκολα βρέθηκε μόνη της και οι «πολιτισμένοι» δυτικοί τής γύρισαν την πλάτη.

Ας μας γίνει δίδαγμα η τραγωδία της Αρμενίας στο Αρτσάχ. Η ιστορία με την Κύπρο του 1974 επανελήφθη. Οι εισβολείς έκαναν τη δουλειά τους και οι «πολιτισμένοι» σφύριζαν την ταραντέλα…

πηγή: δημοκρατία

Σχόλια