Ελλάδα: Δεν πάμε σε διάλογο όσο το Οruc Reis είναι στην περιοχή - "Εμείς θα πάμε" λέει η Τουρκία

Τη θέση ότι όσο το Oruc Reis βρίσκεται στην περιοχή η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε διερευνητικές με την Τουρκία, εξέφρασε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «όσο υπάρχει το Oruc Reis στην περιοχή δεν πρόκειται να πάμε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς, όπως είπε, δεν αποδεικνύει συνέπεια και συνεχεία στις πράξεις της.

Τέλος, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είναι ξεκάθαρο και άφορα μόνο τις θαλάσσιες ζώνες. «Θέλουμε να διευθετηθούν οι διαφορές μας και το αποδείξαμε με τις συμφωνίες που προχωρήσαμε με την Αίγυπτο και την Ιταλία», κατέληξε.

Ντονμέζ: Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου, δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες

Εμείς είμαστε στο τραπέζι του διαλόγου και δεν τίθεται θέμα να τερματιστεί η διαδικασία των ερευνών, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στις εργασίες του Ορούτς Ρέις. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους, δηλαδή για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, και μετά τις 22 Οκτωβρίου όπως τον έχουν καθορίσει.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει το πρόγραμμά του στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι και το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει το έργο του στην Κύπρο.

Σχόλια