Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Τι είναι τα Data Center, πόσα και από πότε υπάρχουν στην Ελλάδα

Τι είναι το data center που θα στήσει η Microsoft στην ΕλλάδαΣύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το Data Center (Κεντρικός Κόμβος Δεδομένων) που θα δημιουργήσει η Microsoft στην Ελλάδα θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται δεδομένα cloud («νέφους»). Πρόκειται για ένα από τα πρώτα data centers που στήνει στην Ευρώπη η Microsoft και το οποίο αναμένεται να αναλάβει το cloud της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το project δημιουργίας του data center θα έχει κόστος 400 εκατ. ευρώ, όμως η πολλαπλασιαστική αξία της επένδυσης σε πλήθος τομέων της οικονομίας, ανεβάζει την αξία της επένδυσης στο 1 δισ. ευρώ. 

Υπάρχουν data center στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα υπάρχoυν τουλάχιστον 14 data center...  

Μεταξύ αυτών αυτά του OTE και της Forthnet στην ΑΘήνα. Ο χάρτης της Ελλάδας περιλαμβάνει datacenters σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Χανιά...


 
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει στην Ελλάδα εταιρεία στον χώρο, που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2002 με το πρώτο της data center στην Αθήνα το 2003 !!

Σε όλες αυτές τις εταιρείες εργάζονται περίπου 500 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.