Αλυσίδα φαστ φουντ στη Σαουδική Αραβία έκανε το "τουρκικό μπέργκερ"...Ελληνικό !!

Η αλυσίδα φαστ-φουντ "Herfy’s" στην Σαουδική Αραβία άλλαξε το όνομα ενός μπέργκερ από «Τούρκικο» σε… «Ελληνικό» λόγω των εντάσεων ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία.

Το μπέργκερ δεν είχε τίποτα το τούρκικο πέρα από το όνομα και το διαφημιστικό του σήμα, που αποτελούταν από ένα τούρκικο φέσι και ένα μουστάκι.

Ωστόσο, μετά από το μποϋκοτάζ επιχειρήσεων της Σαουδικής Αραβίας στα προϊόντα τουρκικής προέλευσης λόγω της «εχθρικότητας» της Τουρκίας απέναντι στην ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η αλυσίδα εστιατορίων Herfy’s αποφάσισε να…ξαναβαφτίσει το προϊόν της με ένα καθόλου τυχαίο όνομα.

Το μποϋκοτάζ τυχαίνει στήριξης μεγάλης μερίδας σαουδαράβων πολιτών, μεταξύ των οποίων και διάφοροι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, η αντι-τουρκική καμπάνια των Σαουδαράβων στα social media έχει αποκτήσει το δικό της λογότυπο και hashtag, ενώ ένας γνωστός αρθρογράφος και υποστηρικτής της κυβέρνησης έγραψε στο Twitter ότι «Οι πραγματικοί πολίτες δεν περιμένουν κυβερνητικές αποφάσεις για να δράσουν».

 

Σχόλια