Σύμβουλος προέδρου Αρτσάχ: Ο Χίτλερ της Ανατολής- Ερντογάν εφαρμόζει την προσάρτηση του Αζερμπαϊτζάν

Παρακολουθούμε την τουρκική προσάρτηση του Αζερμπαϊτζάν. 

Ο Χίτλερ της Ανατολής- Ερντογάν - εφαρμόζει την προσάρτηση του Αζερμπαϊτζάν. Ο Μπαμπαγιάν, Σύμβουλος του Προέδρου της Artsakh (Nagorno-Karabakh), δήλωσε σε συνέντευξή του στο Armenian News.

Αγγίζοντας την ιστορία του τουρκικού κράτους, ο Μπαμπαγιάν σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή μπορεί συμβατικά να ονομάζεται «τρίτη επέκταση» της Τουρκίας. Η πρώτη ήταν κάτω από τους Σελτζούκους όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε στα ερείπια της Αυτοκρατορίας Σελτζούκ. Τότε, η σημερινή Τουρκία και το περιεχόμενό της διαφέρουν πολύ από τους προκατόχους της. "Οι Οθωμανοί και οι Σελτζούκοι δεν είχαν εθνικιστική προσέγγιση στην οικοδόμηση έθνους. Κατέλαβαν εδάφη και ήθελαν να υιοθετήσουν τα έθιμα του τοπικού πληθυσμού, σκόπιμα άλλαξαν την ανθρωπολογική εμφάνιση. 

Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να εγκαταλείψουν το νομαδικό παρελθόν, θεωρώντας ότι είναι κάποιο είδος αναχρονισμού που δεν ταιριάζει στην αυτοκρατορία. Οι σημερινοί Τούρκοι έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση με μια βασική ιδεολογία του Ναζισμού. Πριν από την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις είχαν χτίσει ένα ναρκοπέδιο με τη μορφή παντουρκικής ιδεολογίας. Σχεδιάστηκε για να αποτρέψει μια συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σε μακροπρόθεσμη βάση και να κατευθύνει την επέκταση της Τουρκίας προς την Κεντρική Ασία, τον Καύκασο και την Υπερκαυκασία, δηλαδή να αποσυρθεί από την Ευρώπη.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτό που έγινε με τη Γερμανία - έδωσε ώθηση στην επέκταση προς την Ανατολή. Με άλλα λόγια, είναι μια τεχνική που λειτουργεί πάντα, δηλώνοντας ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Επιπλέον, η ιδεολογία του Παντουρκισμού ήταν να υπονομεύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το εσωτερικό της, αντικαθιστώντας την ιδεολογία του παν-Ισλαμισμού, επειδή ο Τούρκος σουλτάνος ​​ήταν ταυτόχρονα επικεφαλής των πιστών Σουνιτών. 

Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ατατούρκ δημιούργησε μια νέα εθνικιστική αυτοκρατορία. «Ήταν ένα καθαρά τουρκικό κράτος. Το ναζιστικό τουρκικό κράτος προσπάθησε να επεκτείνει τα σύνορά του εις βάρος άλλων εθνών, εξαλείφοντάς τα. Οι Οθωμανοί και οι Σελτζούκ δεν το είχαν αυτό.

Αλλά με την εισαγωγή της παντουρκικής ιδεολογίας, βλέπουμε μια διαφορετική κατάσταση, πολύ παρόμοια με αυτό που συνέβη στη Γερμανία υπό τον Χίτλερ, συνέχισε ο προεδρικός σύμβουλος. "Ο Ερντογάν είναι η ενσάρκωση αυτής της ιδεολογίας της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι λατρεύει τον Χίτλερ. Είπε ότι ο Χίτλερ ήταν ο ιδανικός κυβερνήτης γι 'αυτόν. Φυσικά, όλα τα κράτη που πήραν το δρόμο του ναζισμού είχαν ένα θλιβερό τέλος. 

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το είδος δράσης θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση αυτής της χώρας. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί. Δεν θέλω να μαντέψω, να διαβεβαιώσουμε τον εαυτό μας ότι αύριο η Τουρκία θα καταρρεύσει και ούτω καθεξής. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί. Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα διαρκέσει και τι θα συμβεί. Αλλά είναι γεγονός ότι ο ναζισμός έχει γίνει ιδεολογία της Τουρκίας. Και τώρα έχουμε μια πλήρη εφαρμογή στο πρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν. 

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που απορροφήθηκε από τη Γερμανία του Χίτλερ. Η προσάρτηση του Αζερμπαϊτζάν από την Τουρκία είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Και η καταστροφή των Αρμενίων, στο Καραμπάχ, στο Ζαντζέζουρ και ούτω καθεξής, βρίσκεται στην ατζέντα της ναζιστικής Τουρκίας. 

Φυσικά, αυτά τα σχέδια δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα, αλλά αυτό θέλουν. Και η προσάρτηση συμβαίνει ξανά με τη ανοχή των κρατών που είναι υποχρεωμένα να αντιδράσουν. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ακόμη τα συγκεκριμένα τους βήματα », τόνισε ο Μπαμπαγιάν.

Σχόλια