Η Αμερικανική πρεσβεία στην τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση για τρομοκρατικές ενέργειες & ανέστειλε υπηρεσίες

Η πρεσβεία ανέφερε ότι έλαβε «αξιόπιστες αναφορές» για πιθανές επιθέσεις και απαγωγές με στόχο Αμερικανούς και άλλους ξένους υπηκόους στην Κωνσταντινούπολη. 

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας την Παρασκευή, αναφέροντας ότι είχε λάβει αναφορές για πιθανή επίθεση εναντίον Αμερικανών και άλλων αλλοδαπών και ανέστειλε προσωρινά τις προξενικές υπηρεσίες. 

«Η αποστολή των ΗΠΑ στην Τουρκία έχει λάβει αξιόπιστες αναφορές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές εναντίον πολιτών των ΗΠΑ και αλλοδαπών υπηκόων στην Κωνσταντινούπολη, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχομένως και άλλες τοποθεσίες στην Τουρκία», δήλωσε η πρεσβεία. 

Η πρεσβεία στην Άγκυρα, πρωτεύουσα της Τουρκίας, προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, καθώς ενώ βρίσκονται σε μεγάλα κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη που μαζεύονται ξένοι. Ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πολιτών και έκδοση βίζας θα ανασταλούν προσωρινά σε όλα τα προξενεία των ΗΠΑ στην Τουρκία. 

Το Ισλαμικό Κράτος και μια παράνομη ομάδα πραγματοποίησαν θανατηφόρες επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος μεταξύ 2015 και 2017. Μια ακροαριστερή ομάδα έχει επίσης στοχεύσει την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Σχόλια