Αναδρομικά μισό δισ. € σε συνταξιούχους του Δημοσίου! Δείτε το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή

Με νέα τροπολογία που, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταβάλει μισό δισ. ευρώ στους συνταξιούχους του Δημοσίου, για τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής τροπολογία που επεκτείνει και στους συνταξιούχους του Δημοσίου την επιστροφή αναδρομικών από το 2015, όπως έχει ήδη ψηφιστεί για τους δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Η τροπολογία ανοίγει έτσι το δρόμο για την καταβολή των αναδρομικών μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς η κυβέρνηση να αναμένει πλέον πότε θα εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκκρεμεί και αφορά στις διεκδικήσεις του δημοσίου τομέα, όπως αντίστοιχα είχε κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, από την διάταξη αυτή προκύπτει «εφάπαξ δαπάνη ύψους 500 εκατ. ευρώ» για την άτοκη καταβολή ποσών που αντιστοιχούν σε περικοπές – μειώσεις κύριων συντάξεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, καθώς και συνταξιούχων ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο -με τους δημοσίους υπαλλήλους- συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Συνολικά 1,4 δισ. ευρώ

Συνολικά, μαζί με τα 900 εκατ. ευρώ που θα δοθούν όπως έχει ψηφιστεί για δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα, ο «κουμπαράς» που ανοίγει στις επόμενες τρεις εβδομάδες για συνταξιούχους θα φτάσει στα 1,4 δισ. ευρώ.

  • Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σχόλια

  1. ελεος ποια ρε κ@@@@@@@@@ φοι με αυτα τα γ@@@@@@@να αναδρομικα μας εχεται καθημερινα εδω και μηνες στο στοχαστρο τοτε θα δοθουν,τοσα θα δοθουν,ετσι θα δοθουν .τοσα θα παρουν ,τοσες οι κρατησεις,μειωμενα θα δοθουν κλπ κλπ κλπ ελεος ειμαι πολυ αγανακτησμενος για την δημοσιογραφια και ενημερωση αυτου του τυπου που γελοιοποιου μια ταξη ανθρωπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.