Συμμορία δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος!


Μέλη ενός μεγάλου κυκλώματος, το οποίο εξάρθρωσε η Αστυνομία, που διακινούσε αλλοδαπούς μετανάστες στο Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», φέρονται να είναι γνωστός αθλητής και η 27χρονη εντυπωσιακή Ελληνίδα σύντροφος του, οι οποίοι και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, τα μέλη του κυκλώματος, προμήθευαν αλλοδαπούς με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να τους διευκολύνουν είτε για να μεταβούν παράνομα σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα από το  «Βενιζέλος» , είτε να παραμείνουν παράνομα στην Ελλάδα, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εφόδου που πραγματοποίησαν οι άνδρες της αστυνομίας στο «στρατηγείο» του κυκλώματος στο κέντρο της Αθήνας, βρήκαν και κατέσχεσαν μπλοκάκι σημειώσεων στο οποίο αναγράφονται οι «ταρίφες» των ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 ευρώ για κάθε δελτίο ταυτότητας και 5.000 ευρώ για κάθε διαβατήριο!

Η αρχή του τέλους και η σύλληψη
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνέβαλαν σημαντικά σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αερολιμένα, των Σεπτέμβρη, οι οποίες ήθελαν τον γνωστό αθλητή να έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα.

Άμεσα, οι αστυνομικοί οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, με σκοπό να τους πιάσουν «στα πράσα»!

Ως εκ τούτου, το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσής Αερολιμένα οι: Α) αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ 1984 κάτοικος Αθήνας Αχαρνών κάτοχος Ελληνικού Ταξιδιωτικού Εγγράφου Travel Document της Σύμβασης του 1951 και Άδειας Διαμονής Ελλάδας, Β) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1993 στην κάτοικος Αθήνας κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και ληγμένου Δελτίου Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, με κατηγορούμενοι για παράβαση των άρθρων 29 § 5 και 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» σε συνδυασμό με άρθρο 45 Π.Κ. «Συναυτουργοί», Γ) αλλοδαπός (κατά δήλωσή του) υπήκοος Συρίας 1997 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, Δ) αλλοδαπή (κατά δήλωσή της) υπήκοος Συρίας 1984 στη Συρία, αγνώστου διαμονής, αμφότεροι κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις» και του άρθρου 83 § 1 του Ν.3386/2005 «Περί Αλλοδαπών», και την 13:30 ώρα της (02/10/20) ο Ε) αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας 1947 στην Αλγερία, κάτοικος Αθηνών κάτοχος Διαβατηρίου Αλγερίας και Άδειας Διαμονής Γαλλίας, κατηγορούμενος για παράβαση άρθρου 29 § 7 του Ν. 4251/14 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και Λοιπές Διατάξεις».


Σχόλια