Πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ : "Όλα στο τραπέζι για το Ιντσιρλίκ"

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από την νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία η αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euronews ρωτήθηκε από την ανταποκρίτρια της ελληνικής υπηρεσίας στις Βρυξέλλες Εφη Κουτσοκώστα με αφορμή την χρήση από την Άγκυρα του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Συγεκριμένα, η κα Κέι Μπέιλι Χάτσισον ρωτήθηκε: «Εξετάζουν οι ΗΠΑ την ενδεχόμενη μετακίνηση των αμερικανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ;».

Η απάντησή της έχει ως εξής: «Νομίζω ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι με δεδομένο ότι οι S-400 όχι απλά υπάρχουν αλλά λειτουργούν στην Τουρκία. Δεν νομίζω ότι έχουν παρθεί άλλες αποφάσεις πέρα από τις συγκεκριμένες κυρώσεις. Και κυρώσεις έχουν ήδη επιβληθεί με την απόσυρση των F-35. Θα θέλαμε η Τουρκία να μπορεί να έχει τα F-35 και να μπορεί να είναι μέρος αυτών, αλλά δεν συνέβη και θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις. Αλλά μέχρι στιγμής αυτά έχουν αποφασιστεί και τίποτα παραπάνω».  euronews

Σχόλια