Τα δις των εξοπλισμών και οι ελληνικές προσπάθειες που πρέπει να στηριχθούν! UAS από ελληνική εταιρεία


 Όσα κι αν είναι τελικά τα χρήματα που θα μπορέσει να εξασφαλίσει το υπουργείο Οικονομικών για την Άμυνα, ένα θα πρέπει να ΄ναι το πρώτο ζητούμενο:

να στηριχθούν προγράμματα και ιδέες που προέρχονται από ελληνικές εταιρείες. “Έξυπνες λύσεις” με μικρό κόστος που όμως μπορούν να δώσουν νέες δυνατότητες στις ΕΔ Τα μη επανδρωμένα συστήματα είναι το παρόν και δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία επένδυσε πολλά λεφτά σ΄ αυτό το τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι, εταιρείες, σχέδια, λύσεις. Μία απ΄ αυτές είναι  η ελληνική απάντηση στα UAS που προέρχεται από τη  συνεργασία EFA GROUP με την UCANDRONE PC για την ανάπτυξη ελληνικών καινοτόμων λύσεων UAS.
Σε επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Συστημάτων (UAS) προχώρησε πρόσφατα ο Όμιλος EFA GROUP, ο οποίος ανακοινώνει την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας μέσω επένδυσης και βιομηχανικής σύνδεσης με την ελληνική εταιρία UCANDRONE PC.

Η UCANDRONE PC, με έδρα τη Γλυφάδα, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη επανδρωμένων «έξυπνων» ιπτάμενων συστημάτων UAS (Unmanned Aerial Systems), με σκοπό την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που καλύπτουν τόσο τον κρίσιμο τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, όσο και τη χρήση των drones για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, παρέχοντας εφαρμογές από αέρος επισκόπησης, καταγραφής και ανάλυσης ειδικών δεδομένων.

Η συνεργασία του Ομίλου EFA GROUP με τη UCANDRONE PC έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, με έρευνα και ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο Όμιλος EFA GROUP, που για περισσότερα από 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και βιομηχανικών συνεργασιών, θα παρέχει στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά, ένα μεγάλο εύρος καινοτόμων λύσεων με τη μέγιστη δυνατή ελληνική προστιθέμενη αξία και στον κλάδο των UAS, η παγκόσμια ζήτηση των οποίων παρουσιάζει εκθετική αύξηση τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.


«H συνεργασία μας με τον Όμιλο EFA GROUP δίνει νέα δυναμική στη στρατηγική και τις δυνατότητες της εταιρίας μας, καθώς συμβαδίζει, αξιοποιεί και ενσωματώνει τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας, δηλ. τον  τρόπο που ερευνούμε, εποπτεύουμε, συλλέγουμε και αναλύουμε δεδομένα, με τη συνδυασμένη χρήση UAVs και τη διασύνδεσή τους με συστήματα ελέγχου», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Στεφανάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της UCANDRONE.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFA VENTURES, κ. Νίκος Παπάτσας, τόνισε: «Ο Όμιλος EFA GROUP, και συγκεκριμένα μέσα από τις εταιρίες EFA VENTURES και SCYTALYS, επενδύει σε τεχνολογίες που σχετίζονται με UAS, αναγνωρίζοντας τον ολοένα αυξανόμενο επιχειρησιακό τους ρόλο στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας. Αξιοποιούμε το εξαιρετικό ελληνικό επιστημονικό δυναμικό και την εμπειρία που έχει αποκτήσει η χώρα μας στον τομέα αυτό και επενδύουμε μειοψηφικά στη συγκεκριμένη ελληνική εταιρία, η οποία διατηρεί το διοικητικό και ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Oι εταιρίες του Ομίλου μας (EFA VENTURES, ΤΗΕΟΝ SENSORS, SCYTALYS και ES SYSTEMS) βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τη UCANDRONE PC προκειμένου να αναπτύξουν ανταγωνιστικά αναβαθμισμένα τεχνολογικά προϊόντα που θα διατεθούν κατόπιν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει πλούσιο engineering, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί μόνο αν συνδυαστεί με επιθετική εξωστρέφεια.

Είναι  σημαντικό που επενδύουμε σε αμιγώς ελληνικές τεχνολογίες, μιας και στην περίπτωση του χώρου των UAS, μέχρι τώρα οι προτεινόμενες λύσεις ήταν εισαγόμενες με μικρή ελληνική προστιθέμενη αξία.  Ο σκοπός μας ήταν και είναι να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό hub οικοσύστημα στο χώρο της άμυνας και αεροδιαστημικής, στο οποίο συνεισφέρουμε με τη διεθνή μας εμπειρία, τεχνογνωσία και πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και στην παγκόσμια αγορά. Μετά και την είσοδό μας στην αγορά των Ελικοπτέρων με την Greek Air, η επόμενή μας κίνηση θα αφορά πάλι στην πρόσβασή μας σε πλατφόρμες και ειδικότερα των fixed wing αεροσκαφών».

Σχόλια