Η Αθήνα διαψεύδει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ που κάνει λόγο για συμφωνία διαλόγου με Τουρκία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μ΄ ένα ύποπτο μήνυμα στο Twitter, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα και η
Τουρκία συμφώνησαν να κάτσουν στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και να κάνουν διάλογο για την Μεσόγειο.
Ο ίδιος αναφέρει :
«Μετά τις συζητήσεις μου με τους Έλληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο NATO για τη δημιουργία μηχανισμών αποσυμπίεσης και τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».
Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια. Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».



Διαψεύδει η Αθήνα
Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.
Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
militaire.gr

Σχόλια