«L'État, c'est moi»...Το Κράτος, είμαι εγώ

Ολοκληρώθηκε ο οργανισμός της Προεδρίας της Κυβέρνησης (ΠτΚ), η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό και συστάθηκε σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου 4622/2019 που αφορά το επιτελικό κράτος.Το κείμενο του οργανισμού και οι αρμοδιότητες της Προεδρίας της Κυβέρνησης έλαβαν τη νομική μορφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, αποστολή της ΠτΚ είναι η υποστήριξη του πρωθυπουργού στην άσκηση των καθηκόντων του, έτσι ώστε «να διασφαλίζεται η συνοχή και η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».
Η ΠτΚ συντονίζει τον σχεδιασμό και παρακολουθεί την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έτσι ώστε «να επιτυγχάνονται οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής». Παράλληλα, «σχεδιάζει και υλοποιεί την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης και μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση της κοινής γνώμης», ενώ «υποστηρίζει το υπουργικό συμβούλιο, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα» και τις άλλες διυπουργικές ομάδες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ακόμη, στο έργο της προβλέπεται η λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για την καλή νομοθέτηση.

Σχόλια