Ελλάδα αξίζεις πολλά, αξίζεις καλύτερα και περισσότερα

Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Απογοήτευση αισθάνομαι σκεπτόμενος τα όσα συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας...

με κορύφωση την τελευταία δεκαετία των μνημονίων και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας μας.
Εκχώρηση που έγινε από όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας...με εναλλαγές κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, διορισμένου πρωθυπουργού & ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τι, πως και ποιοι μας οδήγησαν στο σημείο να δανειστούμε με υποθήκη την πατρίδα μας... 
Είναι ιδιαιτέρως σοβαρό να βλέπεις στην σημερινή πολύμηνη κρίση με τους τούρκους... ίσως την μεγαλύτερη μετά την παράνομη εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου το 1974, να ψάχνουμε να βρούμε κοινό εθνικό και πατριωτικό βηματισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων...
Είναι στενάχωρη η ανοχή και η προσπάθεια στρογγυλέματος των τουρκικών προκλήσεων, με αστείες δικαιολογίες τύπου..."το πήρε το Ορούτς Ρέις ο άνεμος...δεν έκανε έρευνες λόγω θορύβου..Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει...κλπ"
Προβληματίζει η καθυστερημένη καταγγελία στον ΟΗΕ παραβίασης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με βάση το δίκαιο της θάλασσας...
Είναι ανησυχητικό να ανεχόμαστε εκτροπές θεσμικών οργάνων και εκπροσώπων τους, όπως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αξιωματούχοι της Ε.Ε...να κάνουν πλάτες στον δικτάτορα Ερντογάν...
Είναι εξωθεσμικό κανάλια και διάφοροι παπαγάλοι να έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις υποκαταστήσει την κυβέρνηση...ή να προσπαθούν να επιβάλλουν ατζέντα θεμάτων και πολιτικής...
Είναι άκρως εκνευριστικό ο κάθε υπουργός και κυβερνητικός βουλευτής για προφανείς λόγους...να κλείνει τις τοποθετήσεις του με την φράση κλισέ "όπως είπε και ο κ. Πρωθυπουργός"...
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός δεν κάνει "micromanagement" (διαχείριση λεπτομερειών) αλλά χαράζει την στρατηγική και παίρνει αποφάσεις...
Ανάπτυξη με εισαγόμενες κρατικοδίαιτες επενδύσεις (βλέπε αποκρατικοποίηση ΕΛΒΟ & ΕΑΒ) δεν λειτουργούν…Έχουν δοκιμασθεί στο παρελθόν, έχουν αποτύχει και σίγουρα δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα…
Ανάπτυξη χωρίς την στήριξη και υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων...που υπάρχουν στη χώρα μας...δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ. 
Δεν αξίζει στην πατρίδα μας αυτή η εικόνα...
Έφτασε η ώρα να δικαιωθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων για μια Ελλάδα που μας αξίζει...
Ελλάδα αξίζεις πολλά...
Ελλάδα αξίζεις καλύτερα και περισσότερα...

*Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

newsbreak.gr
 

Σχόλια

  1. Κύριε Παπασπύρου, γράφετε πως
    "Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε τι, πως και ποιοι μας οδήγησαν στο σημείο να δανειστούμε με υποθήκη την πατρίδα μας..."
    Καταρχάς, δεν δανειστήκαμε. Αυτό όμως θα το αποδείξω στη συνέχεια.
    Το πολύ σημαντικό είναι να ξέρουμε το γιατί μας οδήγησαν αυτά τα κόμματα που αναφέρατε, σε αυτό το σημείο.

    Λοιπόν, ο Jörg Michael Kutschenreuter, αυτός που κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ενόρκως το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στη γερμανική Δικαιοσύνη, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες σε τρία κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της.
    Όπως ...φημολογείται ότι κάνουν και όλες οι άλλες γερμανικές εταιρίες. Αφού πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε όλες τις άλλες δυτικές χώρες.
    Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.
    Που σημαίνει ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τους φανερώσουν οι Γερμανοί με ...τη γίδα στην πλάτη.
    Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ...δεκάδες λίστες Λαγκάρντ, τις οποίες ...ξεχνάνε στα συρτάρια τους αλλά και στις μίζες εκ Γερμανίας αφού "αγοράζουμε" όλα τα γερμανικά εμπορεύματα κατά 25% πιο ακριβά από ότι αγοράζουν ακριβώς τα ίδια όλοι οι άλλοι πολιτισμένοι λαοί.

    Ας αναφερθώ τώτα στο ...δήθεν χρέος μας.
    Ένα χρόνο μετά την ξεχρέωση των ...προπολεμικών χρεών (των διεγραμμένων από τον Μεταξά και τα Διεθνή Δικαστήρια, που όμως το 1964 επανέφεραν χωρίς λόγο και αιτία οι Κ.Καραμανλής (το ξεκίνησε το 1962), Α.Παπανδρέου και Κ.Μητσοτάκης), το 2010, ξεκίνησαν τα ...νέα χρέη.
    Από το 2010 έως το 2012 δώσαμε 230 δις για τις ...ανακεφαλαιοποιήσεις των ιδιωτικών μας τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ.
    Με Καραμανλή και πάλι, κάναμε δοκιμές και ψηφίσαμε το 2008, δώσαμε το 2009 στις τράπεζες με τη μορφή "κρατικών εγγυήσεων", 23 + 5 δις (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).
    Το 2010 ξανά με Παπανδρέου, στη συνέχεια με Παπαδήμο και με Σαμαρά έδωσε η Ελλάδα μέχρι και το 2012 στις ιδιωτικές τράπεζες με τη μορφή "ανακεφαλαιοποιήσεων" 230 δισεκατομμύρια Ευρώ.
    ΦΕΚ 65, 6 Μαΐου 2010 - 15 δις
    ΦΕΚ 148, 3 Σεπτεμβρίου 2010 - 25 δις
    ΦΕΚ 113, 18 Μαΐου 2011 - 30 δις
    ΦΕΚ 203, 14 Σεπτεμβρίου 20,11 - 30 δις
    ΦΕΚ 256, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 60 δις
    ΦΕΚ 52, 12 Μαρτίου 2012 - 30 δις
    ΦΕΚ 180, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 40 δις
    230 δισεκατομμύρια Ευρώ χρειάστηκε το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ. Περίπου το 65% του εθνικού μας δήθεν χρέους. Ο νοών νοείτω.-

    ΥΓ. Στο Ευρώ είμαστε από το 2002. Γιατί χρειάζονταν μόνο κάτι εκατομμύρια οι τράπεζες μας για ...ανακεφαλαιοποίηση και από το 2010 "χρειάστηκαν" σε δυόμιση χρόνια 230 δις, περισσότερο χρήμα από ότι οι συνολικές καταθέσεις μας;

    Χρειάστηκαν οι τράπεζες περισσότερο χρήμα από ότι είναι οι συνολικές καταθέσεις μας;
    Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι όλο αυτό είναι κόλπο; Ότι πρόκειται για δήθεν χρέος και ότι αυτό άνετα διαγράφεται από τα Διεθνή Δικαστήρια, όπως έγινε στην Ισλανδία;
    Λογιστικό έλεγχο του δημοσίου αυτού χρέους, δεν πρέπει να διενεργήσει η Ελλάδα;

    Κλείνοντας θα γράψω ότι χωρίς τα 230 δις που "χρειάστηκαν" οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, σε ούτε δυόμιση χρόνια για ...ανακεφαλαιοποιήσεις (που άνετα διαγράφονται από Διεθνή Δικαστήρια), μετά και το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες), το δημόσιο χρέος μας θα ήταν γύρω στα ...100 δις. (356 - 28 - 230).
    Και αν υπολογίσουμε και τα παραπάνω από 20 δις που δίνουμε τον κάθε χρόνο για τους τόκους του ...δήθεν χρέους, το πραγματικό δημόσιο χρέος μας τείνει προς το μηδέν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που έγραψα θα τα αποδείξω λίγο πιο ...ξεκάθαρα:
    Το δημόσιο χρέος της χώρας από το 1993 μέχρι το 2008 ήταν γύρω στο 100 με 109% του ΑΕΠ μας. Έτσι λοιπόν και στα τέλη του 2008 το χρέος μας ήταν στο 109% του ελληνικού ΑΕΠ.

    Παρεμπιπτόντως, μόνο έτσι πρέπει να μετράμε το δημόσιο χρέος.
    Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ της χώρας.

    Όπως έγραψα, η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ψήφισε για να δώσει το 2009 ολόκληρα 28 δις ως κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες (τα 23 δις με το ΦΕΚ 250 στις 9 Δεκεμβρίου 2008).
    Για αυτό και το δημόσιο χρέος στα τέλη του 2009 πήγε στο 127% του ΑΕΠ.
    Το κόλπο συνεχίστηκε με ΓΑΠ, Παπαδήμο και Σαμαρά.
    Ψηφίσαμε για να ανακεφαλαιοποιούμε τους επόμενους μήνες με 230 δις τις τράπεζες.
    230 δις!!!
    Το δημόσιο ...δήθεν χρέος μας πήγε έτσι στα τέλη του 2010 στο 146% και στα τέλη του 2011 στο 180% του ΑΕΠ.
    Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν 58 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες) για αυτό και το χρέος μας πήγε στο 160% του ΑΕΠ μας ενώ την επόμενη χρονιά αυτό ανέβηκε ξανά στο 180%.
    Ενώ τώρα, λόγω της …πανδημίας των ούτε 200 νεκρών (ενώ από τον ιό της κοινής γρίπης έχουμε κάθε χρόνο πολύ περισσότερους), θα ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ μας.
    Δείτε και την καμπύλη του δημοσίου χρέους μας, από τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ:
    indexmundi.com/greece/public_debt.html

    Εξάλλου με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» σε λίγα μόλις χρόνια γύρω στα 250 δις. Που πήγαν λοιπόν αυτά τα χρήματα αφού ο προϋπολογισμός μας ...έβγαινε δεν έβγαινε;
    Για το χρέος μας σίγουρα δεν πήγαν αυτά τα 250 δις, αφού το χρέος μας αυξήθηκε. Άρα πήγαν και για ...ανακεφαλαιοποίηση, όπως ψηφίστηκε.
    Πιστεύει όμως κανείς ότι οι ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, χρειάστηκαν πράγματι σε 28 μήνες, περίπου όσο χρήμα είναι το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, για αυτή την ...ανακεφαλαιοποίηση;
    Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι όλο αυτό είναι κόλπο; Ότι πρόκειται για δήθεν χρέος και ότι αυτό άνετα διαγράφεται από τα Διεθνή Δικαστήρια, όπως έγινε στην Ισλανδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφού ανέφερα την Ισλανδία, μάθετε ότι και εκεί ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που η Ισλανδία δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ.
    Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της.
    Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη ανακεφαλαιοποίηση.
    Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
    Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού Συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.

    Το ίδιο που θα μπορούσε λοιπόν να κάνει και ο δικός μας ΠτΔ. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι δήθεν …είναι υποχρεωμένος να υπογράφει ότι αποφασίζει η Βουλή. Ειδάλλως, θα του κάνουν τι ακριβώς;
    Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών.
    Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς;
    Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.

    Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
    Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
    Ή θα πρέπει να τους τα δώσει η ΕΚΤ, καθώς και αποζημίωση σε εμάς για αυτά που μας προξένησε.
    Η ΕΚΤ, που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
    Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
    Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της.
    Άρα λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες.
    Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.

    Τα παραπάνω τα έγραψα για να συνδέσω την περίπτωση μας με την περίπτωση της Ισλανδίας.
    Όσοι …έγκριτοι δημοσιοκάφροι μας αναφέρονται στη σύγκριση Ελλάδας και Ισλανδίας, μας λένε όμως ότι η Ισλανδία είναι διαφορετική περίπτωση αφού η Ισλανδία δεν είναι στο Ευρώ και εκεί το χρέος ήταν τραπεζικό ενώ σε εμάς είναι κρατικό.
    Ας σκεφτούμε λοιπόν:
    Έχει σημασία ποιο είναι το νόμισμά μας; Αναφέρομαι σε διαγραφή του χρέους από Διεθνή Δικαστήρια, όποιο και αν είναι το νόμισμά μας.
    Εξάλλου, κάποιοι προδότες (οι πράξεις τους υπόκεινται στην εθνική προδοσία και άρα στην εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας) δανείστηκαν από τα κράτη της ΕΕ για να ...ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, αλλά στην ουσία έπρεπε να τα δανειστούν από την ΕΚΤ. Άρα να τα χρωστάει η ΕΚΤ στα κράτη από τα οποία δανειστήκαμε.
    Και τέλος, αφού δεν εκδίδουμε μόνοι μας το χρήμα, μήπως δε θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση του ιδιωτικού τραπεζικού μας συστήματος που διαχειρίζεται Ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.