Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Λέσβος: Διαδηλώσεις και εκβιασμοί από Αφγανούς ...


Οικογένειες προσφύγων και παράνομων μεταναστών που έμειναν χωρίς στέγη μετά την καταστροφή της Μόριας, διαδήλωσαν και πάλι τη Δευτέρα...

Η κατάσταση στη Λέσβο παραμένει εκρηκτική. Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται για έκτη μέρα στους δρόμους και αρνούνται να μετακινηθούν στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ.

«Σύμφωνα με τις αρχές, μια ομάδα Αφγανών εκβιάζει και τρομοκρατεί μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών. Η ομάδα αυτή υποστηρίζει πως οι πρόσφυγες θα πετύχουν το στόχο τους και θα φύγουν από το νησί μονάχα αν παραμείνουν στους δρόμους. Η κυβέρνηση βέβαια έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο», μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews στη Λέσβο, Απόστολος Στάικος.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκαν ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα στη διαχείριση του ζητήματος, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακοινώνει πως η παρουσίαση των προτάσεων για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου επισπεύδεται για τις 23 Σεπτεμβρίου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα στα εξωτερικά μας σύνορα. Μια χώρα που έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος ευθύνης, το είδαμε αυτό την περασμένη άνοιξη. Και γι' αυτό η Ελλάδα έχει κερδίσει την υποστήριξή μας, κι αυτή η υποστήριξη θα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος. Euronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.