Εξωφρενική συνέντευξη Τσαβούσογλου, τι είπε για Μητσοτάκη & Δένδια

Εξωφρενική συνέντευξη του τούρκου υπουργού εξωτερικών Τσαβούσογλου....

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του στο CNN Turk, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας με Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκάλυψε τις παρανοϊκές απαιτήσεις που θα θέσουν οι Τούρκοι στον διμερή διάλογο  και αλλά άκρως ενδιαφέροντα. 

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Ευρώπη διχασμένη απέναντι στην Τουρκία, αλλά και ίδια η κυβέρνηση! Ο τούρκος υπουργός μόνο θετικά λόγια έχει να πει για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την στάση της Γερμανίας. Αντίθετα, στάζει δηλητήριο μιλώντας για τον Νίκο Δένδια και την Γαλλία!

Ομολογεί μάλιστα ότι ο Δένδιας ήταν αυτός που σταμάτησε τον μυστικό διάλογο που γινόταν υπό την αιγίδα του Βερολίνου, ενώ χαρακτήρισε «πολύ θετικά« τα μηνύματα που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο Μητσοτάκης είναι υπέρ της έναρξης διμερούς διαλόγου με την Τουρκία.
Οι απαιτήσεις που προβάλλει η Τουρκία όμως για αυτόν τον διάλογο, προκαλούν δέος. Εκτός από την υφαλοκρηπίδα και το φυσικό αέριο, έβαλε μέσα στο πακέτο και τη μειονότητα της δυτικής Θράκης, τη Χάλκη, το τζαμί στην Αθήνα, η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου κλπ.

Η Ευρώπη δεν στήριξε την Ελλάδα!

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δε βρήκε την στήριξη που περίμενα από την Ευρώπη. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος, που χαρακτήρισε τις οποίες κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ως ανύπαρκτες και άνευ ουσίας! Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχεδόν χλεύασε τα πολυαναμενόμενη από την Ελλάδα αποτελέσματα της συνόδου της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου λέγοντας: «τι θα βγει; Το πολύ πολύ να επιβάλουν κάποιες κυρώσεις. Θα περάσει κι αυτή η ημερομηνία. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία σύνοδος της ΕΕ που προκαλεί ένταση με την Τουρκία»!

Τι είπε για την απόσυρση του Oruc Reis

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ διέψευσε ότι πρόκειται περί υποχώρησης και επέμεινε ότι το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος αποσύρθηκε για συντήρηση, και ότι δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχώρηση από την Ελλάδα η απόσυρσή του για συντήρηση!

Την ίδια στιγμή δηλαδή που ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για αποκλιμάκωση.

Σχόλια