Μας δουλεύει το ΕΛΚ. Ο επικεφαλής του Βέμπερ καταψήφισε τροπολογία για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία !!


Τροπολογία των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία καταψήφισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Τροπολογία που κατέθεσαν Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας έτσι, "στο τραπέζι" το εμπάργκο όπλων  από τα κράτη της ΕΕ προς στην Τουρκία, καταφηφίστηκε από τον επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. Στο ΕΛΚ ανήκει και η Ν.Δ

Η τροπολογία, έλαβε σημαντική πλειοψηφία 524 ψήφων, ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει η καταψήφισή του από τον Βέμπερ λόγω της θέσης του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και μάλιστα λίγες μέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής, ενώ υπενθυμίζεται ότι υπήρξε και επικεφαλής υποψήφιος του ΕΛΚ στις προηγούμενες ευρωεκλογές.  

Τρεις μόλις ημέρες πριν ο Βέμπερ δήλωνε πως...

Το μήνυμα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στέκεται στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε την Τρίτη, κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να διατηρήσει την πίεση στον Ερντογάν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας:«Δεν θα εκβιαστούμε στα σύνορα, δεν θα προκληθούμε στη θάλασσα. Δεν θέλουμε σύγκρουση, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω».

Σχόλια