Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΝΑΤΟ φωνάζει για ρωσική παραβίαση εναερίου χώρου μέλους του, ενώ για τα τουρκικά αίσχη τσιμουδιά!

Ό,τι και να πει κανείς για τη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στα ελληνοτουρκικά είναι λίγο. Και η οργή ξεχειλίζει, βλέποντας
τις υποκριτικές διαμαρτυρίες κατά της Ρωσίας, ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μέλους της Συμμαχίας. Εδώ η Τουρκία κάνει τα αίσχη και απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα (και οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ), αλλά για το ΝΑΤΟ… πέρα βρέχει.
Το πρόβλημα με τη Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμμαχία, είναι ότι κατά τη διάρκεια πτήσης ενός αμερικανικού B-52 στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Allied Sky», ένα ρωσικό Su-27 το αναχαίτισε ενώ πλησίαζε στον εναέριο χώρο της Δανίας κοντά στο νησί Bornholm.
«Το ρωσικό Su-27, που πετούσε από το Καλίνινγκραντ, ακολούθησε το B-52 στον εναέριο χώρο της Δανίας πάνω από το νησί, διαπράττοντας σημαντική παραβίαση του εναέριου χώρου ενός έθνους του ΝΑΤΟ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
«Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει την ασέβεια της Ρωσίας για τους διεθνείς κανόνες και για τον κυρίαρχο εναέριο χώρο ενός συμμαχικού έθνους. Παραμένουμε σε εγρήγορση, έτοιμοι και προετοιμασμένοι να διασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ 24/7», δήλωσε ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν, διοικητής της συμμαχικής αεροπορικής διοίκησης του ΝΑΤΟ.
Για την ιστορία να πούμε ότι η Ρωσία αρνείται την παραβίαση του εναερίου χώρου της Δανίας.
πηγή: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.