Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ελλάδα θα υποβάλει αύριο τις προτάσεις της για το “μηχανισμό αποφυγής εντάσεων” που προωθεί ο Στόλντεμπεργκ

“Η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αύριο στη Γραμματεία του ΝΑΤΟ τα σχόλια της για το μηχανισμό αποκλιμάκωσης που προτείνει ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλντεμπεργκ”, λένε οι διαρροές. 
Είναι αυτό συμμετοχή στον “τεχνικό διάλογο” ή όχι; 
Απ΄ότι φαίνεται η Ελλάδα θα υποβάλει ένα είδος υπομνήματος αποφεύγοντας τη συμμετοχή σε διαπραγμάτευση-συζήτηση.
Κατά τ΄ άλλα η συζήτηση στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, που έγινε κατόπιν ελληνικού αιτήματος, εξελίχθηκε σε μία ακόμη ενημέρωση για όσα η Τουρκία διαπράττει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Τόσο η Ελλάδα όσο και άλλοι σύμμαχοι , υπενθύμισαν τη δέσμευση του άρθρου 1 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ που αναφέρεται σε Χάρτη των ΗΕ και ειδικότερα σε ειρηνική επίλυση διαφορών και υποχρέωση μη χρήσης ή απειλής βίας.
Η Ελλάδα τόνισε επιπλέον ανάγκη άμεσης απόσυρσης συνόλου τουρκικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ORUÇ REIS, από περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η Ελλάδα παραμένει πάντα έτοιμη για διάλογο, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά της Τουρκίας και επί της μόνης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών.

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.