Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Έλιοτ Έντζελ : Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειές στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο

Ο Eliot L. Engel, μέλος του Κογκρέσου & Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων
, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν ξανά και ξανά τον Πρόεδρο Ερντογάν, να σταματήσει τις μονομερείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, προκλητική ρητορική και παράνομη συμπεριφορά που απειλεί να υποκινήσει περαιτέρω αστάθεια και αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή και να θέσει σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή του ΝΑΤΟ και των ενδιαφερόντων των ΗΠΑ. 

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, μια προσεκτική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών χρειάζεται για να διασφαλίσει, ότι θα συνεχίσουν τα πρόσφατα θετικά σήματα αποκλιμάκωσης

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επακόλουθες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να γίνουν πρότυπο. 

Αντίθετα, η ειρηνική συνύπαρξη και η διπλωματία πρέπει να επικρατήσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες για διάλογο και συνεργασία. 

«Η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να θέσει τα θεμέλια για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε μια ενδο-ΝΑΤΟϊκή σύγκρουση, που ωφελεί μόνο τους αντιπάλους της Αμερικής ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.