Ιανός: Πλημμύρισε η Καρδίτσα, εκκενώσεις χωριών, δύο αγνοούμενοι, δεκάδες απεγκλωβισμοί– Νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα


Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός»,  με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται.
 

Πολλοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει, καθώς άνοιξε σε δύο σημεία το φράγμα του Καράμπαλη. Δραματική έκκληση προς όλους τους πολίτες να ανέβουν όσο ψηλότερα μπορούν από το επίπεδο του δρόμου και να μην μετακινηθουν. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης οικογένειας στο Καρποχώρι Σοφάδων σε δύσβατη περιοχή, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους προσεγγίσουν με βάρκα. Αυτήν την ώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές Ρούσο, Καστανιά, Οξυά, Καρποχώρι, Πευκόφυτο. Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Εφιαλτικές ώρες αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του οικισμού τσιγγάνων Μαυρικά, καθώς ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που δεν μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν και έχει χαθεί η επικοινωνία. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μεταφέρθηκαν οι τσιγγάνοι του οικισμού.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στα Φάρσαλα, στον οικισμό Βασιλί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων».

Ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα γυναίκα, αγνοείται στο Μουζάκι Καρδίτσας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει από την ισχυρή καταιγίδα, δήλωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για τον εντοπισμό της. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο αγνοούμενο, έναν κτηνοτρόφο.

 Τα ξημερώματα του Σαββάτου έσπασε το ανάχωμα στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, στη θέση Σφήκα και τα νερά του αναχώματος  μπήκαν στην πόλη, η οποία σε μεγάλο ποσοστό είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Εκδόθηκε γενική απογοήτευση κυκλοφορίας οχημάτων σε επίπεδο νομού Καρδίτσας από την περιφέρεια.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Τσιάκος, απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Ρούσο.

 

Σχόλια