Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία που ετοιμάζεται να εξοπλίσει τους Τούρκους εισβολείς!

Ουκρανία και Τουρκία προσπαθούν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής, με επισκέψεις υψηλού επιπέδου και συνομιλίες για κοινά προγράμματα.

Ο Αντιπρόεδρος της Ουκρανίας Όλεγκ Ούρουσκι επισκέφθηκε την Άγκυρα στις 28 Αυγούστου για να συζητήσει την ενίσχυση των δεσμών της αμυντικής βιομηχανίας και τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων για νέα έργα. Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform ότι η Ουκρανία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη στις κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός κινητήρα αεροσκαφών.
Ο Ουρούσκι είπε ότι δύο ουκρανικές εταιρείες, η Ivchenko-Progress και η Motor Sich, θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τουρκικές αμυντικές εταιρείες. Ανέφερε επίσης ότι ο ουκρανικός κατασκευαστής αεροσκαφών Αντόνοφ ελπίζει να ενισχύσει τη συνεργασία του με τον κρατική εταιρεία πυραύλων Roketsan.
Ο Ουρούσκι συναντήθηκε επίσης με τον Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα. Τούρκος αξιωματούχος της αεροδιαστημικής είπε ότι η Ουκρανία προσφέρει στην Τουρκία την ευκαιρία να αξιολογήσει τις δυνατότητες συμπαραγωγής για τα φορτηγά αεροσκάφη Antonov, τα AN-178. «Συζητούμε ευκαιρίες συμπαραγωγής… στην Ουκρανία ή στην Τουρκία», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του Interfax , οι δύο πλευρές συζητούν ενεργά επιλογές για κοινή παραγωγή των αναφερόμενων drone.
Η τουρκικο-ουκρανική αμυντική και αεροδιαστημική συνεργασία ξεκίνησε με μια συμφωνία το 2019 για την πώληση έξι drone Bayraktar TB2, που κατασκευάστηκαν από την ιδιωτική τουρκική εταιρεία Baykar Makina, στην Ουκρανία. Η σύμβαση 69 εκατομμυρίων δολαρίων αφορούσε την πώληση πυρομαχικών για την ένοπλη έκδοση του TB2.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών δεν περιορίζεται μόνο στην προμήθεια κινητήρων για το Bayraktar TB2. Το νέο επιθετικό τουρκικό drone που φέρει την ονομασία Akinci απογειώθηκε επιτυχώς τον Αύγουστο με δύο μονάδες turboshaft AI-450T που κατασκευάστηκαν από την ουκρανική εταιρεία Ivchenko-Progress. olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.