Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020

Οποία υποκρισία...Το Βερολίνο προτίθεται να ζητήσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον Ναβάλνι, αλλά όχι στην τουρκία

Η δηλητηρίαση του ρώσου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι είναι από εχθές το μείζον θέμα στη γερμανική κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβέρνησης, τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης σε εργαστήριο του γερμανικού στρατού αποδεικνύουν ότι ο Α. Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό χημικό παράγοντα του σοβιετικού τύπου Novichok. 
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο» ενάντια σε ένα ηγετικό στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης προκειμένου να σιωπήσει. 
Το «έγκλημα» στον Α. Ναβάλνι στρέφεται «ενάντια στις βασικές αξίες και τα βασικά δικαιώματα που υποστηρίζουμε», τόνισε η καγκελάριος για να ζητήσει από τη Ρωσία την πλήρη και διαφανεί  διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Η κ. Μέρκελ ανακοίνωσε πως μαζί με τους εταίρους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ «θα συζητήσει υπό το φως της ρωσικής αντίδρασης την κατάλληλη κοινή απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.