Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τζέφρι Πάιατ :«Ελλάδα και ΗΠΑ είναι ενωμένες στην υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή»

«Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της πρεσβείας μας για το 2021 είναι να συμβάλουμε ώστε να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας θα είναι σχήματος ‘‘V’’, επιστρέφοντας στη μεγέθυνση το συντομότερο δυνατό»
Η ενισχυμένη παρουσία των ΗΠΑ σε περισσότερες ελληνικές τοποθεσίες στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους αντιπάλους μας ότι Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενωμένες στην υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», τονίζει στη Realnews ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξαίρει τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιείται μέρος της συντήρησης των πλοίων του 6ου στόλου στο ναυπηγείο της Σύρου και της Ελευσίνας και αναφέρει
Η σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας βρίσκεται ιστορικά στο υψηλότερο επίπεδο. Η αναβαθμισμένη μας σχέση με την Ελλάδα βασίζεται σε κοινούς στόχους και σε μια επεξεργασμένη στρατηγική, που αναγνωρίζει την επιστροφή του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ένα σύμμαχο-κλειδί στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανά-σχέση της ρωσικής και της κινεζικής επιρροής, σε ένα συνεχώς πιο περίπλοκο στρατηγικό περιβάλλον. Επιστρατεύουμε όλες τις πτυχές της αμερικανικής ισχύος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να προωθήσουμε τους κοινούς στόχους μας για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως αυτοί καταγράφονται στον διμερή στρατηγικό διάλογο και την επικαιροποιημένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας (MCDA). Ο διάλογος 3+1 με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, που δρομολόγη-σε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πέρυσι στην Ιερουσαλήμ, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα της νέας αμερικανικής στρατηγικής. Τα τελευταία χρόνια, οι δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν επεκταθεί σημαντικά στη βάση της Σούδας, το «στολίδι του στέμματος» σε ό,τι αφορά τις διμερείς αμυντικές σχέσεις. Η επικαιροποίηση της συμφωνίας MDCA τον Ιανουάριο μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε περαιτέρω τους κοινούς μας στόχους για τη συνεργασία στο ΝΑΤΟ και τις κοινές ασκήσεις. Η ενισχυμένη παρουσία των Η-ΠΑ σε περισσότερες ελληνικές τοποθεσίες στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους αντιπάλους μας ότι Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενωμένες στην υποστήριξη της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Πρόσφατα καλωσορίσαμε την 101η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία
στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχει στην επιχείρηση Atlantic Resolve και η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «Eisenhower» συμμετείχε σε ασκήσεις με το ελληνικό Ναυτικό νότια της Κρήτης. Η νέα πλωτή εκστρατευτική μας βάση, το «Hershel Woody Williams», ήταν πρόσφατα στη Σούδα και συνεχίζει να επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, το φθινόπωρο, ανυπομονούμε να καλωσορίσου-με την 101 Αερομεταφερόμενη στην αεροπορική βάση του Στεφανοβίκειου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Ελληνες εταίρους μας για την ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεών μας για την επέκταση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
Real.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.