Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Απροθυμία για κυρώσεις βλέπει η Λευκωσία

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η κυπριακή κυβέρνηση για τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του ηγετικού διδύμου της ΕΕ- Σαρλ Μισέλ και Άγκελα Μέρκελ

με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Και αυτό γιατί η Λευκωσία ανίχνευσε δισταγμό από την ευρωπαϊκή ηγεσία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η δυσαρέσκεια της Λευκωσίας αποτυπώθηκε και στην δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μέσω Twitter, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα ο Κύπριος Πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να περάσει στις πράξεις σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Την θέση αυτή, σημείωσε ο πρόεδρος, τη μετέφερε στους Σαρλ Μισέλ και Άγκελα Μέρκελ, ζητώντας επίδειξη αποφασιστικότητας της Ευρώπης απέναντι στις ενέργειες αυτές. Σήμερα το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πως από την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών όπου αποφασίστηκαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας ελάχιστα πράγματα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ενημερώνει τους MED7 o Αναστασιάδης

Οι προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου για ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστούν και σήμερα στην Κορσική, όπου πραγματοποιείται η έβδομη σύνοδος κορυφής των επτά μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ. Ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει εκ νέου τους ηγέτες των επτά χωρών για τις τουρκικές ενέργειες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου. Θα ενημερώσει επίσης για τις τουρκικές ενέργειες για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία, DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.