Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Εταιρείες των 40 ατόμων και τζίρου 6-10 εκατ. $ παρουσιάζονται ως επενδυτές & ενδιαφερόμενοι για την ΕΑΒ


Γράφει σε άρθρο του το έγκυρο dealnews.gr  , για το ενδιαφέρον ολλανδικών εταιρειών για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία τα εξής:

Tο ενδιαφέρον των Oλλανδών για την EAB, το οποίο ήδη έχει αποκαλύψει η “Deal” παίρνει σάρκα και οστά, καθώς πλέον υπάρχει ανοικτός ορίζοντας και κατ’ αρχήν θετική εξέλιξη - ανταπόκριση για τα δύο σκέλη - προοπτικές συνεργασίας.  H πρώτη φορά τη δημιουργία ενός consortium (συνεργασίας) που θα επιταχύνει και θα υλοποιήσει όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα της EAB για την κατασκευή και συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων. 

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι Oλλανδοί συνάντησαν τον υπουργό Oικονομικών Xρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Nίκο Παπαθανάση, ενώ ο κύκλος των επαφών τους σε κυβερνητικό επίπεδο έκλεισε με τη επίσκεψή τους στο Πεντάγωνο και τη συνάντηση που είχαν με τον YEΘA Nίκο Παναγιωτόπουλο.

H δεύτερη πρόταση - προοπτική περιλαμβάνει ακόμα και τη συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της EAB ανάλογα με τις «προδιαγραφές» που θα αποφασιστούν. H συνεργασία EAB και της Daedalus Aviation Group στην αεροπορική βιομηχανία με δραστηριότητα τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη και την ανάπτυξη άλλων εξελιγμένων τεχνολογιών. H Daedalus A.G. έχει δραστηριότητα εδώ και 27 χρόνια και εξειδικεύεται σε αντίστοιχα προγράμματα μ’ αυτά που υλοποιεί η EAB για τα F-16 κ.λπ., σε πολλές χώρες όπως την Oλλανδια, τη Nορβηγία, την Πολωνία, τη Xιλή, την Iνδονησία. 

Αυτά γράφει το dealnews για Ολλανδούς επενδυτές που θέλουν να αναλάβουν και να "σώσουν" την ΕΑΒ...

Ψάξαμε μέσω gοogle, να δούμε ποια είναι αυτή η Ολλανδική "Daedalus A.G"....

Τι βρήκαμε....


Πρόκειται για μια μικρή, πολύ μικρή μάλιστα εταιρεία που ασχολείται με εργοστασιακή συντήρηση (MRO) και υποστήριξη αεροσκαφών F-16...


 

Είναι μια εταιρεία που απασχολεί 30-42 άτομα με ένα υπόστεγο και τζίρο 6 -10 εκατ. ευρώ...!!!

Αυτή είναι η εταιρεία που θέλει να επενδύσει ή και να συνεργαστεί με την ΕΑΒ, σύμφωνα με το άρθρο αλλά και πληροφορίες που ακούγονται και γράφονται...

Μια ερώτηση...

Πριν από τις συναντήσεις των υπουργών με τους υποψήφιους επενδυτές της ΕΑΒ, κανείς από το επιτελείο τους δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει μια έρευνα για τους "επενδυτές"...; 

Για το ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται να μας σώσουν, τι επιφάνεια και τι προίκα έχουν...;

Μάλλον κανείς στα αρμόδια υπουργεία δεν έχει αντιληφθεί ούτε τα προβλήματα, αλλά ούτε το μέγεθος, την αξία, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ΕΑΒ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.