Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γερμανία παίρνει 1553 πρόσφυγες από τα νησιά


Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ η απόφαση αφορά συνολικά 408 οικογένειες. Πρόκειται για 1.553 άτομα, τα οποία έχουν ήδη αναγνωρισθεί από τις ελληνικές αρχές ως πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Σε αυτή την προϋπόθεση επέμενε η ελληνική κυβέρνηση, όπως και στο να μη ληφθούν υπόψη μόνο πρόσφυγες από τη Λέσβο, αλλά και από τα υπόλοιπα νησιά που διαθέτουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Τον αριθμό των προσφύγων είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει στο Twitter ο αντικαγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών είχε κάνει επίσης γνωστό ότι, σε περίπτωση που και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφωνήσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα, η Γερμανία θα δεχτεί ακόμη περισσότερους πρόσφυγες. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είχε προαναγγείλλει σχετική γερμανική πρωτοβουλια.

Στη σημερινή του ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι στους 1.553 πρόσφυγες δεν συμπεριλαμβάνονται τα έως 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια, που είχε δεσμευτεί να δεχτεί η Γερμανία πριν μερικές ημέρες. Τους προηγούμενους μήνες είχαν έρθει από ελληνικά νησιά ήδη 53 προσφυγόπουλα, ενώ το πρόγραμμα υποδοχής 243 άρρωστων παιδιών και των οικογενειών τους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Γύρω στα 500 από τα περίπου 1.000 άτομα αυτού του προγράμματος βρίσκονται ήδη στη Γερμανία. Μόνο την Τρίτη ήρθαν αεροπορικώς, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, 109 πρόσφυγες. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που θα δεχτεί η Γερμανία από την Ελλάδα ανέρχεται, σύμφωνα με τον Στέφεν Ζάιμπερτ, σε περίπου 2.750 άτομα. DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.