Διπλό στραπάτσο για τους Τούρκους στο Αιγαίο. Πρώτα με τη φρεγάτα και τώρα με το F-16

Τα σημάδια της διάλυσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά το κυνηγητό του Ερντογάν που είχε εξαπολύσει κυνηγώντας τους επίδοξους πραξικοπηματίες του είναι πλέον εμφανή.

Ο Ερντογάν τις έχει αφήσει ακέφαλες από εκπαιδευμένα στελέχη που να μπορούν να αντιδράσουν με ψυχραιμία απέναντι σε μια έκτακτη κρίση. Το πρώτο  δείγμα ήταν η τουρκική φρεγάτα που στραπατσαρίστηκε από τη φρεγάτα Λήμνος και κατέληξε με μεγάλες ζημιές για επισκευή.
5241FD38 2E20 40F0 9F08 88116674BAB8
Το δεύτερο το τουρκικό F-16 που παραλίγο να συντριβεί πάνω από τη Χίο. Ο Ερντογάν απασχολεί τους ελάχιστους έμπειρους πιλότους που διαθέτει πέραν του Αιγαίου στη Συρία και τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα που έχει η Τουρκία γύρω από τα υπόλοιπα σύνορα και έχει αφήσει στο Αιγαίο στελέχη με μικρή ακόμη εμπειρία.
Έτσι παραλίγο να συντριβεί τουρκικό F-16 λόγω της απειρίας όπως φάνηκε του Τούρκου πιλότου. Παραλίγο να συντριβεί τουρκικό F16 στη Χίο
Συμπερασμα
Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι περισσότερο ορατός πλέον από ποτέ εξαιτίας και της  κατάστασης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που έχουν πλέον λυγίσει από τις συνεχείς πολεμικές εντάσεις και τις απερισκεψίες του Ερντογάν που έχει εγκαταλείψει το στράτευμα σε αιμοσταγή στελέχη χωρίς άλλες ικανότητες, απαραίτητες για να διοικηθεί ένας σύγχρονος στρατός.

Σχόλια