Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Ο Σερβικός Στρατός απέκτησε έξι drone με βόμβες λέιζερ.

Η σερβική πολεμική αεροπορία και η αντιαεροπορική άμυνα ενισχύθηκαν πρόσφατα με την 
αγορά έξι μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, δηλαδή τηλεχειριζόμενα από απόσταση, αεροσκάφη CH-92A καθώς και βόμβες αεροσκαφών που καθοδηγούνται με λέιζερ, από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Με την αγορά νέων αυτών UAV, ο Σερβικός Στρατός έγινε ο πρώτος χρήστης τέτοιων αεροσκαφών στην περιοχή και βελτίωσε σημαντικά τις δυνατότητες αναγνώρισης και ασφάλειας του σερβικού εναέριου χώρου.
Αίθουσα χειρισμού μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων
Οι αεροπορικές βόμβες με λέιζερ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και οχυρωμένες θέσεις.
«Σε μια εποχή που είναι αδύνατο να φανταστούμε σύγχρονα πεδία μάχης χωρίς την ενεργή χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τόσο στην ξηρά όσο και στον αέρα και το νερό, η προμήθεια μιας νέας κατηγορίας αεροσκαφών φέρνει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον σερβικό στρατό», σημειώνει το δημοσίευμα της σερβικής «Βετσέρνιε Νόβοστι»/«Вечерње новости».
Πηγή: echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.