Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Covid-19:Και δεύτερο εμβόλιο ετοιμάζει η Ρωσία

Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών βρίσκεται και δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αυτή τη φορά από το κέντρο ερευνών ιολογίας και βιοτεχνολογίας Βέκτορ Στέητ στο Νοβοσιμπίρσκ .

Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου.Συμφωνα με τους ερευνητες η έναρξη παραγωγής του εμβολίου ,αν όλα πάνε καλά, έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο. Και οι 86 εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους, υπογράμμισε η Αννα Πόποβα, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας
«Όλοι οι εθελοντές, που επιλέχθηκαν ειδικά [για τα τεστ], αισθάνονται καλά. Δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση σε εκείνους που έκαναν το εμβόλιο ούτε άκομη και ελαφρά ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης. Η θερμοκρασία των εθελοντών είναι φυσιολογική».
Στις 11 Αυγούστου, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού με το ονομα Sputnik V. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια του Ρωσικού Υπουργείου Υγείας και πέρασε από κλινικές δοκιμές τον Ιούνιο - Ιούλιο . Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κίριλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε ήδη λάβει αιτήματα από 20 χώρες για την παροχή 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου.
euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.