Covid-19:Και δεύτερο εμβόλιο ετοιμάζει η Ρωσία

Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών βρίσκεται και δεύτερο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού αυτή τη φορά από το κέντρο ερευνών ιολογίας και βιοτεχνολογίας Βέκτορ Στέητ στο Νοβοσιμπίρσκ .

Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου.Συμφωνα με τους ερευνητες η έναρξη παραγωγής του εμβολίου ,αν όλα πάνε καλά, έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο. Και οι 86 εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους, υπογράμμισε η Αννα Πόποβα, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινης Ευημερίας
«Όλοι οι εθελοντές, που επιλέχθηκαν ειδικά [για τα τεστ], αισθάνονται καλά. Δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση σε εκείνους που έκαναν το εμβόλιο ούτε άκομη και ελαφρά ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης. Η θερμοκρασία των εθελοντών είναι φυσιολογική».
Στις 11 Αυγούστου, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού με το ονομα Sputnik V. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια του Ρωσικού Υπουργείου Υγείας και πέρασε από κλινικές δοκιμές τον Ιούνιο - Ιούλιο . Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κίριλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε ήδη λάβει αιτήματα από 20 χώρες για την παροχή 1 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου.
euronews.com

Σχόλια