Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020

Γεμανικοί “λαγοί” για τα ελληνοτουρκικά: “Οι θέσεις της Τουρκίας για τη Μεσόγειο δεν είναι κακές”


Η Γερμανία διαμεσολαβήτρια στα ελληνοτουρκικά; 
Η καχυποψία για τον ρόλο που θα παίξει το Βερολίνο στο ρόλο του “διαιτητή” είναι μεγάλη και σίγουρα όχι αδικαιολόγητη. 

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επιβεβαιώνει όσους δεν βλέπουν θετικά την επιλογή της κυβέρνησης να εμπιστευθεί την κυρία Μέρκελ στο θέμα των ελληνοτουρκικών. 
Γερμανίδα καθηγήτρια , ειδική στο δίκαιο της θάλασσας δηλώνει ότι “οι θέσεις της Τουρκίας δεν είναι κακές και πρέπει να εξεταστούν με βάση το δίκαιο”! 
Επίσης λέει ότι “αν δεν ληφθούν υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δεν μπορεί να παράγει αποτέλεσμα”
Η Nele Matz-Luck, ειδική στο δίκαιο της θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Christian-Albrecht στο Κίελο,, δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι “τα όρια των οικονομικών ζωνών δεν πρέπει απαραίτητα να καθορίζονται σύμφωνα με τη λογική της μέσης γραμμή, αλλά με βάση το δίκαιο”. Πρόσθεσε ότι “η θέση της Τουρκίας δεν είναι κακή και ότι η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των ισχυρισμών της Τουρκίας”. 
Με λίγα λόγια “λαγούς” δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Βγήκαν και στη Γερμανία. 
Το “μασάζ” της ελληνικής κοινής γνώμης για να παρουσιαστούν ως φυσιολογικές “λύσεις” που μέχρι πριν μερικούς μήνες ούτε για αστείο δεν θα έμπαιναν προς συζήτηση, έχει ξεκινήσει.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.