Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Πρόεδρος της βουλής της Λιβύης: "Απορρίπτουμε οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει την Τουρκία"

Πρόεδρος της βουλής της Λιβύης Ακίλα Σαλέχ στον πρέσβη των ΗΠΑ: Απορρίπτουμε οποιαδήποτε πολιτική λύση που περιλαμβάνει την Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (HOR), Ακίλα Σαλέχ, δήλωσε ότι πρότεινε στον Πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ να είναι η Σύρτη, η έδρα της επερχόμενης ενωμένης Λιβυκής αρχής μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.
«Δεν δεχόμαστε να πληρώνονται οι μισθοί των ένοπλων πολιτοφυλακών και των μισθοφόρων από τα έσοδα του πετρελαίου. Ζητήσαμε να ανοίξει τραπεζικός λογαριασμός για τα έσοδα από το πετρέλαιο. Τα έσοδα από το πετρέλαιο θα παγώσουν και δεν θα πάνε στην Κεντρική Τράπεζα έως ότου δημιουργηθεί νέα αρχή», δήλωσε ο Καγκελάριος Ακίλα Σαλέχ
Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στα κανάλια Al-Arabiya και Al-Hadath, χθες, ο Ακίλα Σαλέχ,  επιβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ το θέμα του πετρελαίου και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την παρουσία ένοπλων πολιτοφυλακών στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και οποιαδήποτε σύνδεση μπορεί να έχουν στις αποθήκες πετρελαίου.
….
Δήλωσε ότι ζήτησε έρευνα για τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης (CBL) για να μάθει πού βρίσκονται.
Σε ένα άλλο πλαίσιο, ο Σαλέχ τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε διάλογο και η HOR αρνείται οποιεσδήποτε συνομιλίες με αυτήν επειδή δεν την αναγνωρίζει, επισημαίνοντας ότι η GNA δεν μπόρεσε να εφαρμόσει κανένα σημείο της συμφωνίας Skhirat.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.