Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Σήμερα & αύριο συζητούν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Συνέρχεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Βερολίνο η Άτυπη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της έντασης στην Ανατολική
Μεσόγειο, εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.
Κατά τη συνεδρίαση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει το πλαίσιο επιλογών για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, το οποίο θα είναι ευρύτερο.
«Ο στόχος του Υπάτου Εκπροσώπου είναι να θέσει στο τραπέζι όλες τις επιλογές που υπάρχουν για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ», είχε δηλώσει κοινοτικός αξιωματούχος, αναφερόμενος αναλυτικά σε ένα προς ένα τα σημεία τριβής, περιλαμβάνοντας το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.
Σύμφωνα με την ατζέντα, που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική προεδρία της ΕΕ, κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου, θα συζητηθεί το θέμα της Λευκορωσίας, ενώ θα υπάρξει συνολική συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
Την Παρασκευή οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν τις σχέσεις ΕΕ ? Ρωσίας, ενώ κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας θα συζητηθεί ο γεωπολιτικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού και η στρατηγική αντίδραση της ΕΕ.
Εξάλλου σε γεύμα εργασίας πριν την σημερινή έναρξη της συνόδου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ομόλογοί του θα συζητήσουν με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Γκάμπι Ασκενάζι την ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό, την κατάσταση στην περιοχή και τις σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.