Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Παραλήρημα Ερντογάν : "Η Ελλάδα σπέρνει το χάος στην ανατολική Μεσόγειο"

Ανέβασε τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου.

Στις δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι το τουρκικό ναυτικό δε θα υποχωρήσει και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι σπέρνει το χάος, όπως είπε, στην ανατολική Μεσόγειο.
Την αντίδρασή του προκάλεσε η αντι-ΝΑVTEX που εξέδωσε η Ελλάδα, μετά την απόφαση το Oruc Reis να παραμείνει εντός της ελληνικής υφαλοκριπίδας έως τις 27 Αυγούστου.
«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να εκδίδει μια τέτοια NAVTEX στην περιοχή. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια δύστροπη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την παράκτια και ναυτική ασφάλεια όλων των πλοίων στην περιοχή. Με αυτή την προσέγγιση που είναι αντίθεση στο διεθνές δίκαιο, στην καλή θέληση και στις σχέσεις γειτονίας, η Ελλάδα ρίχνει τον εαυτό της σε ένα χάος από το οποίο δεν μπορεί να βγει μόνη της. Από τώρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να λάβουν χώρα στην περιοχή και θα είναι η μοναδική χώρα που θα υποστεί ζημιά. Θα ήταν χρήσιμο οι Έλληνες γείτονές μας να γνωρίζουν, όπως γνωρίζουμε, ότι αυτοί που ρίχνουν την Ελλάδα στο μονοπάτι του τουρκικού στόλου σε θα είναι πουθενά αύριο σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια δυσκολία» ισχυρίστηκε.
«Έχουμε δείξει σε εκείνους που προσπαθούν να μας εμποδίσουν στην Ανατολική Μεσόγοειο, πως έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του πλοίου Oruc Reis και των μονάδων του ναυτικού μας. Αντιθέτως, θα δράσει με αυξημένη αποφασιστικότητα στην προστασία των δικαιωμάτων της στην περιοχή», σημείωσε.
Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε για ανεντιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.