Φρεγάτα Λήμνος: «Οδυνηρά» μαθήματα ναυτοσύνης στον τουρκικό στόλο - Αντεπίθεση της Αθήνας - Εκνευρισμός στην Άγκυρα από το «χαστούκι» Μακρόν

Του Κώστα Σαρικά
Το ένα μετά το άλλο τα «χαστούκια» στην Τουρκία. Μπαράζ παραπληροφόρησης από τη γείτονα.
Εκνευρισμός Ερντογάν για την κοινή ελληνογαλλική άσκηση.
μπαράζ fake news και βίντεο ακόμα και από το 2016 τα οποία δείχνουν τη δήθεν ισχύ του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού οι γείτονες προσπαθούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση όπως διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα τόσο στη θάλασσα όσο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων όπως οι μεγάλες πρωτεύουσες ισχυρών χωρών στην περιοχή και όχι μόνο.
Μέσα σε ελάχιστες ώρες σε όλα τα "μέτωπα" η Άγκυρα δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Είτε στο πεδίο των επιχειρήσεων στο Αρχιπέλαγος και κυρίως νότια του Καστελόριζου όπου τα Τουρκικά πληρώματα και οι κυβερνήτες δέχονται οδυνηρά μαθήματα ναυτοσύνης από τους Έλληνες θαλασσόλυκους είτε στη "μάχη" της διπλωματίας όπου η Αθήνα έχει "πατήσει γκάζι".
Γύρω από το ερευνητικό ORUC REIS αλλά και σε κάθε γωνιά του Αιγαίου τα πλοία και τα υποβρύχια του Ελληνικού Στόλου έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες για το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Και μπορεί η Αθήνα να θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να μην πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση όμως τα γεγονότα είναι αμείλικτα για τους γείτονες και καταδεικνύουν την αδυναμία τους να εμφανιστούν ως θαλάσσια δύναμη στην περιοχή. Κάθε άλλο. Ακόμα και οι παλιές Ελληνικές φρεγάτες S ηλικίας άνω των 40 ετών όπως η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν απόλυτα κάθε φορά που τα Τουρκικά πλοία θέλησαν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά τους και τη ναυτοσύνη των πληρωμάτων τους.

Μάταια οι γείτονες αναζητούν μια "επιτυχία" στη θάλασσα για να την προβάλλουν. Έτσι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε μπαράζ παραπληροφόρησης ακόμα και με τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν να "ανακαλύπτει" ανύπαρκτα περιστατικά και να αγνοεί όσα πραγματικά έχουν γίνει στο Αρχιπέλαγος τα οποία "τσαλακώνουν" κάθε μέρα την εικόνα που επιχειρεί να εμφανίσει το Τουρκικό ναυτικό. Η Αθήνα παρακολουθεί προς το παρόν ψύχραιμα τον εκνευρισμό της Άγκυρας και επιφυλάσσεται αν οι γείτονες συνεχίσουν τα fake news κρύβοντας την πραγματικότητα.
Την ίδια ώρα, ο νευρικός κλονισμός των γειτόνων χτυπά "κόκκινο" έπειτα από το "χαστούκι" του Γάλλου προέδρου Μακρόν ο οποίος δεν έμεινε στα λόγια αλλά μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που συνομίλησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε πλοία του Στόλου του νότια του Καστελόριζου. Και μάλιστα μέσα στην περιοχή την οποία έχει "σημαδέψει"η Τουρκία με την παράνομη navtex που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα για δήθεν έρευνες του ORUC REIS.

H Ελληνο-Γαλλική αρμάδα η οποία σχηματίστηκε και προχώρησε σε συνεκπαίδευση ήταν το πρώτο ηχηρό μήνυμα του άξονα Αθήνας και Παρισιού προς την Άγκυρα. Η εικόνα έξι πολεμικών πλοίων να πλέουν μαζί εκεί που δήθεν το ORUC REIS ερευνά εκτίναξε στα ύψη όπως δείχνουν οι αντιδράσεις τον εκνευρισμό των γειτόνων. Την ίδια ώρα τα Γαλλικά Rafale πετούσαν πάνω από την περιοχή της navtex και κοντά στο ORUC REIS για να μεταβούν από την Πάφο στη βάση της Σούδας.

Τα μηνύματα ξεκάθαρης στήριξης στην Ελλάδα που φτάνουν στην Τουρκία τόσο από το Τελ-Αβιβ όσο και από το Κάιρο πολλαπλασιάζουν το φόβο της Άγκυρας ότι όλες οι ισχυρές χώρες της περιοχής τάσσονται η μία μετά την άλλη στο πλευρό της Αθήνας. Ο εφιάλτης πλέον των γειτόνων είναι η εικόνα και άλλων πλοίων δίπλα στα Ελληνικά την ώρα που ο Τουρκικός στόλος προσπαθεί να συνέλθει από όσα έχουν γίνει έως τώρα στο Αρχιπέλαγος και ψάχνει μάταια μια "νίκη" στη θάλασσα.
newpost.gr

Σχόλια