Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Αμερικανο-Λιβυκή συνάντηση...με λύση που εξαιρεί την Τουρκία !!


Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης με έδρα την Ανατολή, Σαλέχ, αποκάλυψε μετά από συνομιλίες με τον Αμερικανό Πρέσβη πρόταση να μετατρέψει την πόλη
Σύρτη σε έδρα μιας νέας αρχής στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. 
Ο Σάλεχ συναντήθηκε με τον Πρέσβη Ρίτσαρντ Νόρλαντ στο Κάϊρο για συνομιλίες σχετικά με την κρίση στη Λιβύη.
Είπε ότι η Σύρτη μπορεί να μετατραπεί από ένα "hotspot" για εντάσεις μεταξύ του αντίπαλου Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον Khalifa Haftar, και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj, σε μια νέα "διοικητική" πόλη που μπορεί διαχειριστεί τη χώρα. 
Ανέφερε ότι απαιτείται μια συμφωνία από τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της πρότασης. 
Ο Asharq Al-Awsat ήταν ο πρώτος που ανέφερε μια τέτοια πρόταση, η οποία ζητά επίσης να εξαλειφθεί η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας και να αποσυρθούν οι μισθοφόροι και οι πολιτοφυλακές του GNA. 
Η πρωτοβουλία του Σάλεχ προήλθε από τη Διακήρυξη του Καΐρου που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι τον Ιούνιο. 
Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, ο Σάλεχ τόνισε ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης «πρέπει να αποκλείσει την τουρκική παρουσία»
Η Σύρτη πρέπει να διατηρηθεί ως προσωρινό κέντρο διοίκησης της χώρας, από τις υπηρεσίες της Λιβύης, έως ότου διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές. 
Το LNA θα εκτελεί τα καθήκοντά του έξω από την πόλη. 
Επιπλέον, είπε ότι ο GNA δεν ήταν μέρος διαλόγου επειδή το κοινοβούλιο του δεν το αναγνωρίζει. 
Μια νέα αρχή θα πρέπει να σχηματιστεί, που θα έχει νομιμότητα και θα μπορεί να επιτύχει μια νέα πολιτική λύση μακριά από την τουρκική ανάμειξη, πρότεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.