Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Θερμή υποστήριξη & αλληλεγγύη Αρμενίας σε Ελλάδα & Κύπρο


Οι διπλωματικές υπηρεσίας της Αρμενίας και της Τουρκίας ανανέωσαν τις αντεγκλήσεις τους το σαββατοκύριακο, αφού
το Ερεβάν εξέφρασε την υποστήριξη του, προς την Ελλάδα και την Κύπρο στη διαμάχη τους με την Άγκυρα σχετικά με την προσπάθεια αναζήτησης μεσογειακού φυσικού αερίου και πετρελαίου. 
«Παρακολουθούμε στενά τις τελευταίες εξελίξεις και τη ναυτική κινητοποίηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που προκαλούνται από τις τουρκικές παράνομες και προκλητικές ενέργειες. Αυτή η αποσταθεροποιητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη επιθετική και επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στις γειτονικές της χώρες », ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας σε δήλωση που κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου. 
«Επαναλαμβάνουμε την σαφή υποστήριξη και αλληλεγγύη της Αρμενίας στην Ελλάδα και την Κύπρο και καλούμε την Τουρκία να αποκλιμακώσει την κατάσταση, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει όλες τις ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) Ελλάδας και Κύπρου», πρόσθεσε. 
Την επόμενη μέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε δήλωση, ισχυριζόμενος «πως μια ύπουλη συμμαχία επιχειρείται να σφυρηλατηθεί εναντίον της Τουρκίας». 
Ο Ακσόι είπε ότι η Αρμενία «βρίσκεται σε μια παραπλανητική αντίληψη για την παγκόσμια γεωγραφία και τη θέση της σε αυτήν». 
«Το θέμα είναι η Ανατολική Μεσόγειος, όχι η λίμνη Sevan», είπε σε ένα οξύ σχόλιο. «Μετά την προκλητική δήλωσή της σχετικά με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Αρμενία που εκφράζει γνώμη για την Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη φορά είναι ένα νέο παράδειγμα αβεβαιότητας και ανευθυνότητας. «Ακολουθώντας τα παραδείγματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας, το γεγονός ότι η Αρμενία, μια χώρα χωρίς ακτογραμμή σε καμία θάλασσα, θεωρεί ότι αξίζει να μιλήσει για την Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει τις διαστάσεις μιας ύπουλης συμμαχίας που επιχειρείται εναντίον της Τουρκίας », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.