Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

Τσαβούσογλου: 90 μέρες το Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο

Την παραμονή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,
Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης είπε ότι θα εκδίδονται τμηματικές NAVTEX, οι οποίες θα σχετίζονται με διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι οι πρώτες NAVTEX θα σχετίζονται με τις έρευνες που κάνει το σκάφος στις δυτικές περιοχές της τουρκολιβυκής συμφωνίας και στα τέλη των 90 αυτών ημερών οι έρευνες θα γίνονται πιο κοντά στην ηπειρωτική χώρα της Τουρκίας.
Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, ισχυριζόμενος ότι αυτό αποτελεί αιτία πολέμου, μια πάγια τουρκική θέση που διατυπώνει η τουρκική πολιτική ηγεσία εδώ και πολλά χρονιά.
«Στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 ναυτικά μίλια», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.